Middagconcert met Julien Libeer

Vrijdag 21 februari 2025 12u00 AMUZ

by Knopskaya

Julien Libeer studeerde bij Maria João Pires, Jean Fassina en Daniel Blumenthal en is associate artist van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar hij zich ook
specialiseerde in kamermuziek met de leden van het Artemis Quartet. Verder kreeg hij advies van Dmitry Bashkirov, Alfred Brendel, Nelson Delle Vigne-Fabbri, Jura Margulis en Gerhard Schulz (Alban Berg Quartet).
Als bekwaam kamermusicus heeft hij samengewerkt met het Deense Strijkkwartet, Paul Lewis, Maria João Pires, Samuel Hasselhorn en Lorenzo Gatto, met wie hij gedurende meerdere seizoenen de complete vioolsonates van Beethoven heeft uitgevoerd.
Gedurende zijn carrière heeft Libeer veel lof geoogst voor zijn optredens in prestigieuze zalen over de hele wereld, waaronder de Berliner Philharmonie en het Amsterdamse Concertgebouw. Hij heeft samengewerkt met toonaangevende orkesten als het London Philharmonic Orchestra, Orchestre National de France en het Tokyo Symphony Orchestra. Libeer’s repertoire omvat een breed scala aan muziekstijlen, van klassiek tot hedendaags, en hij is vooral bekend om zijn interpretaties van werken van componisten als Beethoven, Schumann en Brahms.
Naast zijn solocarrière is Libeer ook gepassioneerd door kamermuziek en werkt hij vaak samen met andere musici in kamermuziekensembles. Zijn opnames zijn veelvuldig bekroond en hij blijft het publiek boeien met zijn expressieve spel en diepgaande muzikaliteit.
Julien wordt gedreven om projecten te initiëren of eraan mee te werken die geworteld zijn in het idee dat muziek, ver voorbij de esthetische waarde, nieuwe perspectieven kan openen voor iedereen die wil luisteren. Een van deze projecten was Juliens presentatie van een Belgische tv-serie, die pleitte voor muzikaal verhalen vertellen. Gedurende meerdere jaren presenteerde hij de concertreeks Salon Libeer in het Concertgebouw van Brugge, waaraan hij samenwerkte met een collega-muzikant en een spreker (bijv. denker, historicus, auteur), evenals de lezingenreeks Dead or Alive, een filosofische verkenning van de verschuivingen in het maken van klassieke muziek (in samenwerking met LUCA School of Arts en de Katholieke Universiteit Leuven). ‘Zijn betrokkenheid is duidelijk zichtbaar in deze heerlijke, ongelooflijk interessante en soms hilarische talkshow.’
Als artistiek leider van het project Zingende Molenbeek begeleidt hij koorrepetities op hoog niveau in de basisscholen van een Brusselse buitenwijk die om allerlei verkeerde redenen bekend is. Julien hoopt dat het introduceren van deze kinderen in de muziek, met al zijn eisen en beloningen, hen zal helpen om persoonlijk en sociaal te groeien.

https://www.facebook.com/MiddagconcertenVanAntwerpenVzw
https://www.instagram.com/middagconcertenvanantwerpen/

Programma
Pavane en fa# mineur L. Couperin
(1626-1661)
Sonatine M. Ravel
(1875-1937)
I. Modéré
II. Menuet
III. Animé
Sonate in F KV533 W.A. Mozart
(1756-1791)
I. Allegro
II. Andante
III. Rondo
Valses Nobles et Sentimentales M. Ravel
The man I love G. Gershwin
I got rhythm (1898-1937)

AVONDCONCERT te SCHOTEN
Avondconcert te O.L.V.Koningshofkerk, Ruusbroeckplein 2, te Schoten
20 maart – 20 uur
Karen Su, viool
Ruben Plazier, piano
Programma: E. Grieg, C. Franck
Tickets: 40/35/15€
info@avondconcerten.be / 0478 28 19 55
Na het concert kan u gezellig napraten bij een aangeboden heerlijk glas wijn en
knabbels.

Volgende middagconcerten
Vrijdag 28 februari
Alfama Kwartet
Strijkkwartet
J. Haydn, R. Schumann
Vrijdag 14 maart
Trio Tooten en Erwin Deleux
Strijktrio & piano
W.A. Mozart, J. Brahms
Vrijdag 28 maart
Jiska Lambrecht en Marco Sanna
Viool & piano
M. Ravel, G. Lekeu, L. Boulanger

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord