Middagconcerten Antwerpen : Ryelandt Trio

by Knopskaya

Het Ryelandt Trio ontstond in 2009 te Brugge, toen nog bekend als het Trio Telepatico. Al snel behaalden ze enkele eerste prijzen waaronder de Vlamo-wedstrijd, het Europees Muziekfestival voor de Jeugd, Belfius Classics en werden laureaat van het Storioni Concours als jongst deelnemende ensemble. In 2020 behaalden ze een eerste prijs op het Concours International Léopold Bellan in Parijs. In 2014 brachten ze hun eerste cd uit met werken van Frank Bridge, Edison Denisov, Paul Juon en Vlaamse hedendaagse componisten Erik Desimpelaere, Piet Swerts en Marc Matthys. In het najaar van 2017 werkte het ensemble mee aan het project ‘Bericht aan de Bevolking’ in het kader van de herdenking van De Grote Oorlog.

Samen met Kotjesvolk brachten ze ontroerende muziek die intussen ook verscheen op een dubbel-CD. In 2021 bracht het Ryelandt Trio een nieuwe CD uit bij het platenlabel Et’Cetera records genaamd Late Romantic pianotrios from Flanders. Dit gloednieuwe album bevat enkele wereldprimeurs met werken van Brugs componist Joseph Ryelandt en Antwerpenaar Joseph Callaerts. Deze werken werden tevens op historische wijze opgenomen.

Jeroen De Beer is een gepassioneerd kamermuzikant en maakt naast het Ryelandt Trio deel uit van het Sonoro Quartet waarmee hij studeert aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie Amsterdam en reeds vele concerten speelde in binnen- en buitenland. Hij maakt ook deel uit van de ensembles Bryggen Strings, Boho strings, Il Gardellino en speelt geregeld mee met Le Concert Olympique. Hij volgde les bij Tatiana Samouil aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, bij Barnabás Kelemen aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln en volgt momenteel barokviool bij Joanna Huszcza aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Pieter-Jan De Smet is een veelzijdig cellist, die vooral internationaal actief is als solist en kamermuzikant. In kamermuziekverband verscheen hij live op radiozenders Klara en Musiq3 en deelde hij het podium met grote namen zoals het Zemlinsky Kwartet, het Rembrandt Frerichs Trio, Markus Stockhausen en Benjamin Glorieux. Voor kamermuziek volgde hij onder meer les bij leden van het Alban Berg Quartet, Endellion Quartet, Jerusalem Quartet en het Danel Quartet. Naast het Ryelandt Trio is hij lid van het Desguin Kwartet, waarmee hij studeert aan de Pro Quartet Academy van Parijs en onlangs de SUPERNOVA competitie won. Hij speelt momenteel op een cello van de Belgische Ambroise de Comble (1725).

Pieter-Jan Verhoyen is pianist, klavecinist en pianofortist. Hij werkt regelmatig samen met ensembles als Anima Eterna Brugge en het Terra Nova Collective en is de pianist van het Ryelandt Trio. Als piano- en klavecimbelbegeleider werkt Pieter-Jan voor het International Flute Seminar Bruges, de Dutch International Flute Competition, de National Flute Association (USA) en STAP Roeselare en is hij veelgevraagd op internationale masterclasses en wedstrijden in Europa en de
Verenigde Staten. Pieter-Jan is laureaat van verschillende wedstrijden zoals de Sigismundus Lauxmin International Harpsichord Competition, Belfius Classics, Cantabile, het Concours Musical de France en de Steinway pianowedstrijd. Hij studeerde piano, pianoforte en klavecimbel aan de conservatoria van Antwerpen, Brussel en Amsterdam.

Gezien op 30 oktober 2022

Programma
Piano trio Op. 1, nr. 3 in do klein L.v. Beethoven
(1770 – 1827)
– Allegro con brio
– Andante cantabile con variazioni
– Minuetto
– Finale – Prestissimo
La Fenice (première)Jeroen De Beer
R. Groslot
(°1951)
Piano trio 1 op. 57 J.Ryelandt
(1870 – 1965)
– Allegro con moto
– Andante

Volgende middagconcerten
7 oktober:
Géén middagconcert
14 oktober:
Lucas Blondeel en Nicolas Callot
piano vierhandig
L.v. Beethoven, F. Mendelssohn, W.S.Bennet, I. Moscheles

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord