Middagconcerten – Trio Tooten & Erwin Deleux – Strijktrio en piano

AMUZ, 1 maart, 12u

by Knopskaya

Foto: Luc De Decker

Orsolya Horváth werd geboren in Budapest en studeerde viool aan het conservatorium van haar geboortestad bij Mária Vermes en Dénes Kovács. In 1996 won zij de “Kreisler Competition” in Budapest en in 1997 werd zij laureaat van de “Hungarian Flesch Competition”. Zij vervolmaakte zich verder aan de “Liszt Music Academy” te Budapest. Als kamermusicus heeft zij diverse internationale competities gewonnen en de kans heeft gekregen om intensief samen te werken met befaamde strijkkwartetten als Amadeus, Alban Berg, Juilliard, Bartók en La Salle.
In 2001 werd zij uitgenodigd in België en werd lid van de “Beethoven Academie”. Momenteel is zij solist bij het “Antwerp Synfonie Orchestra”
Marc Tooten was gedurende jaren altviool solo van het Brabants Orkest , studeerde aan het conservatorium van Brussel en aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Gedurende 18 jaar was hij aanvoerder altviool bij het kamerorkest “I Fiamminghi”. Met dit orkest trad hij op als solist op de grote podia in Europa, de USA en in Japan. Marc is een enthousiast pedagoog en is als docent verbonden aan het Conservatorium van Maastricht en aan het Lemmensinstituut te Leuven.
Luc Tooten, was gedurende jaren cello-solo van het “Brussels Philharmonic”, concerteert in de meeste Europese landen, Israël, Canada, China, Mexico, en de USA. Als solist treedt hij op onder de leiding van internationale dirigenten zoals Yoel Levy, A. Rahbari, Jan Latham-Koenig, A. Borejko, Tan Dun… Op verzoek van laatstgenoemde verzorgde hij de Belgische creatie van de celloconcerti “Crouching Tiger” en “The Map”. Tientallen cd’s van hem als lid van het Arriaga Kwartet of van het Trio Portici zijn uitgegeven door het Belgische Label PAVANE
Pianist Erwin Deleux studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en aan het Lemmensinstituut in Leuven. Als leerling van Alan Weiss behaalde hij een Master’s degree in piano en kamermuziek. Deleux won prijzen op verschillende
internationale concoursen.
Aan het Conservatorium Maastricht is Erwin Deleux werkzaam als begeleider, en docent kamermuziek. Erwin trad op als solist op het Chopin Festival en het Festival van Vlaanderen. Zijn interpretaties van Tsjaikovski, Rachmaninov en Ravelconcerti werden alom geprezen. Hij treedt op met orkesten als Symfonieorkest Vlaanderen en de European Philharmonia. Deleux’ grootste passie is echter kamermuziek. Hij begeleidt regelmatig gerenommeerde musici als Philippe Benoit, Roeland Hendrikx, Hans Van Kerckhoven en An Lauwereins. Zijn opnames met het Emanon-ensemble kregen lovende kritieken van de vakpers. Hij bracht het pianoconcert van Frank Nuyts in première en nam het op met het Vlaams Sinfonietta. Hij treedt regelmatig op op festivals in Letland, Italië en Duitsland.
Daarnaast begon Erwin muziek te componeren in zijn eigen postklassieke muzikale taal.
Zijn pianocyclus “Silent Songs” werd voorgesteld op “TEDx Hasselt” en werd opgenomen
in 2019.

Volg de middagconcerten op facebook en Instagram
https://www.facebook.com/MiddagconcertenVanAntwerpenVzw
https://www.instagram.com/middagconcertenvanantwerpen/

Programma
Pianokwartet KV. 478 in g W.A. Mozart
(1756-1791)
Allegro
Andante
Rondo
Kwartet satz in a G. Mahler
(1860-1911)
Rondo alla Zingarese J. Brahms
opus 25 in g (1833-1897)

AVONDCONCERT
Avondconcert te O.L.V.Koningshofkerk, Ruusbroeckplein 2, te Schoten
21 maart – 20 uur
Nicolas Callot en Lucas Blondeel
pianoduo
Programma: J. Brahms, L.v.Beethoven, A. Bruckner
Tickets: 30/25/15€
info@avondconcerten.be / 0478 28 19 55
Gratis drankje en hapje na het concert inbegrepen

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord