Middagconcerten verwelkomen de strijkers van het Antwerp Symphony Orchestra

by Knopskaya

Het voorlaatste middagconcert van dit seizoen van de reeks boeiende concerten die wekelijks doorgaan in AMUZ werd ingevuld door muzikanten, drie strijkers van het Antwerp Symphony Orchestra.

Filipe Costa Raposo studeerde aan de Academia Nacional Superior de Orquestra in Lissabon. In 2005, 2013 en 2018 ontving hij eervolle vermeldingen bij de String Competition van het Conservatório Regional de Ponta Delgada, de Competition Jovem.com en de Vasco Barbosa National String Competition. In 2015 ontving hij de Dr. Joao Bernardo de Oliveira Rodrigues Prize en in 2017 was hij fellow van de Medeiros e Almeida Foundation. Hij speelde onder leiding van dirigenten als David Zinman, Robert Trevino, Reinbert de Leeuw en Philippe Herreweghe en bij orkesten als het Orquestra Metropolitana de Lisboa, het Orquestra Gulbenkian en het Orquestra Sinfonietta de Ponta Delgada. Sinds 2019 is hij violist bij het Antwerp Symphony Orchestra.
Krzysztof Kubala werd geboren in Warschau en volgde er zijn eerste vioollessen. In 1978 kwam hij naar België en studeerde bij Jerrold Rubenstein aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 1980 begon hij als violist bij het
Antwerp Symphony Orchestra. Geboeid door de specifieke klankkleur van de altviool, besliste hij zich ook in dit instrument te verdiepen. De altvioolsonates van Hindemith gaven daartoe de ultieme aanzet. In september 2003 schakelde hij over van viool naar altviool bij Antwerp Symphony Orchestra. Daarnaast speelt hij bij verschillende kamermuziekensembles.
Diego Liberati studeerde cello aan de Hochschule der Künste van Bern en vervolmaakte zich nadien bij Louise Hopkins. In zijn geboorteland Italië speelde hij in verschillende orkesten, zoals Solisti Aquilani, het Orchestra Città Aperta, het
Orchestra del Teatro Marrucino, het Orchestra da Camera Benedetto Marcello en het Orchestra Sinfonica Abruzzese. In het verleden was hij aanvoerder van de cellogroep in het Portugese Orquestra do Norte. Naast het musiceren wijdt hij zich aan doceren, en hij geeft lessen en workshops op het Campus Musica Festival en de International Campus Musica van Polignano. Sinds 2010 is hij vast lid van het Antwerp Symphony Orchestra.

Programma

Een programma met veel afwisseling dat vooral een uitdaging vormt binnen het strijkrepertoire uit drie verschillende periodes. Vroege en late romantiek met een modernistisch intermezzo.

  • Strijktrio nr. 2 in Bes, D 581 (1817) F. Schubert Allegro moderato (1797 – 1828) Andante Menuetto; allegretto – Marcketrio Rondo; allegretto
  • Strijktrio (1991) K. Penderecki Allegro molto (1933 – 2020) Vivace
  • Strijktrio nr. 5 in c, opus 9 nr. 3 (1798) L. v. Beethoven Allegro con spirito (1770 – 1827) Adagio con espressione Scherzo; allegro molto e vivace – trio Finale; presto

Vergeet u vooral niet dat de Young Masters reeks er aan zit te komen. Zes middagconcerten waarbij jong beloftevol talent Amuz vult op vrijdagmiddag.

meer info: http://www.middagconcerten.be

Volgend middagconcert
17 juni:
Karel Van Marcke en Bart Meynckens , piano
De componist vertelt…

Young masters.
Concertvriend Young masters:
6 concerten: 100€
Abonnement Young masters:
6 concerten : 75€
8 juli
Samuel Van de Velde, piano
J. Haydn, J. Brahms, S. Prokofiev, J. Adams
15 juli
Sophie Paeshuyze, viool
Jens Vermeiren, piano
J.S.Bach, L.v.Beethoven, B. Bartók
22 juli:
Julia Trintschuk, gitaar
Regino Sainz dela Maza
M. Castelnuovo-Tedesco, G. Regondi,, J. Rodrigo, J. Clerch

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord