MUSICAL STORYTELLING — PROF. DR. PETER WALDNER (AT)

Een eerste uniek concert in het kader van ‘Early Music – Last Minute’ dat vooral verbondenheid wil creëren rond Oude Muziek

by Knopskaya

Exclusief voor Brugge op 18 SEPTEMBER 2022 om 16u30, speelt PROF. DR. PETER WALDNER, internationaal gewaardeerd en reeds 44 CD’s op zijn naam, het programma ‘MUSICAL STORYTELLING’. Daags voordien wordt dit op CD (een première) opgenomen in het Brussels Muziek Instrumenten Museum (MIM), het grootste van Europa. Peter Waldner is pas de 4de musicus in 20 jaar, na Bob Van Asperen (NL), Skip Sempé (VS) en Christophe Rousset (FR) die de toestemming krijgt, om in het MIM te spelen op de enig speelbare en precieuze clavecimbel van Ioannes Couchet uit 1646.

 

In de prachtige KERK van O.-L.-VROUW VAN DE POTTERIE te Brugge speelt hij op een klavecimbel ‘VERSAILLES RUCKERS-BLANCHET’ (Collectie Claviarte) en brengt hij als ‘extra’ ook nog het werk van de 2 Vlaamse klaviervirtuozen uit de 18e eeuw. Deze Kerk weerspiegelt de tijdsgeest van de Vlaamse, Nederlandse en Franse klaviermuziek die Peter Waldner brengt, en de wandtapijten uit begin 17e eeuw en de glasramen die de mirakels uitbeelden, sluiten volledig aan bij het thema ‘Musical Storytelling’, want in de 17e en 18e eeuw werden ook levendige scènes (het bal, de jacht, dans, veldslag…) en personages met een fascinerend palet aan klanken op een verbeeldingsrijke manier in de muziek geschilderd. In het voorprogramma laten ‘JONGE VIRTUOZE VINGERS’ van o.a. het Conservatorium Brugge en Muziekschool Ars Musica, het instrument met jeugdige schwung weerklinken.

 

‘MUSICAL STORYTELLING’ is eerste concert in het kader van ‘EARLY MUSIC — LAST MINUTE’ dat vooral verbondenheid wil creëren rond Oude Muziek. Om 14u15 is er ook een CULTURELE WANDELING ‘Onbekend Brugge en barokke parels’. Na het concert is er een MEET-AND-GREETS voorzien met Peter Waldner, met Christophe Bursens (Collectie Claviarte) en met de gids Dirk Verstraete; het prachtig beschilderde klankbord van de Versailles Ruckers-Blanchet klavecimbel kan van dichtbij bewonderd worden; er zal ook een boeiend aanbod van boeken zijn van Boekhandel Raaklijn, CD’s van Muziekhandel Rombaux en van Peter Waldner. Ter afsluiting is er ook nog om 19u een gezellige MEET-AND-EAT voorzien met de musicus en met Christophe Bursens voor wie nog langer wenst na te genieten…

 

Kaarten, vanaf 20€ voor het concert in VVK, zijn te verkrijgen bij Coffeebar Adriaan, Boekhandel Raaklijn, Muziekhandel Rombaux, maar ook bij In&Uit in het Concertgebouw Brugge of op ticketsbrugge.be. Alle info met mooie foto’s ook vindt u op www.passionbeyondbach.com.

 

We kijken er enorm naar uit u te mogen verwelkomen voor dit bijzondere concert!

 

EARLY MUSIC — LAST MINUTE

wil uitwisseling & verbondenheid creëren met een hart voor Oude Muziek, voor historisch erfgoed, voor elkaar, maar ook voor het milieu en zeker voor U!

Organisatie: Passion Beyond Bach

 

Een eerste uniek concert in het kader van ‘Early Music – Last Minute’:

MUSICAL STORYTELLING — PROF. DR. PETER WALDNER (AT)

 

Op zondag 18 september vindt in de Kerk van O.-L.-Vrouw van de Potterie, het concert ‘MUSICAL STORYTELLING’ plaats, dat enkele dagen nà de CD opname te Brussel, exclusief in Brugge wordt uitgevoerd.

 

PROF. DR. PETER WALDNER uit Oostenrijk, internationaal gewaardeerd en reeds meer dan 44 CD’s op zijn naam, wekt wervelende scènes en personages uit de barokmuziek tot leven op een prachtige klavecimbel ‘Versailles Ruckers-Blanchet’. Het concert ‘MUSICAL STORYTELLING’ begint om 16u30 met een sprankelend voorprogramma waarbij ‘JONGE VIRTUOZE VINGERS’ van het Conservatorium Brugge en Muziekschool Ars Musica het instrument laten weerklinken.

 

Om 14u15 is er ook een CULTURELE WANDELING, ‘Onbekend Brugge en Barokke parels’, met tussendoor een koffiepauze in ‘Café Vlissinghe’, de oudste herberg van Brugge uit het jaar 1515. Aansluitend na het concert is een MEET-AND-GREETS voorzien in de Kerk met Peter Waldner, met Christophe Bursens (Collectie Claviarte) en met de gids Dirk Verstraete; het prachtig beschilderde klankbord van de ‘Versailles Ruckers-Blanchet’ klavecimbel kan van dichtbij bewonderd worden; er zal ook een inspirerend aanbod van boeken zijn van Boekhandel Raaklijn, CD’s van Rombaux Muziekhandel en van Peter Waldner. Ter afsluiting is er ook nog om 19u een gezellige MEET-AND-EAT voorzien in de vlakbij gelegen Bistro de Phare in aanwezigheid van de musicus en Christophe Bursens, voor wie nog langer wenst na te genieten…

 

Het is een eerste uniek concert in het kader van ‘EARLY MUSIC – LAST MINUTE’ dat vooral uitwisseling & verbondenheid wil creëren met een hart voor Oude Muziek, voor historisch erfgoed, voor elkaar, maar ook voor het milieu en zeker voor U!

 

KAARTEN, vanaf 20€ voor het concert in VVK, zijn te verkrijgen bij Coffeebar Adriaan, Boekhandel Raaklijn, Muziekhandel Rombaux, ook bij In&Uit aan het Concertgebouw of op ticketsbrugge.be.

Het hele programma, met mooie foto’s ook, vindt u op www.passionbeyondbach.com.

 

We kijken er naar uit u te mogen verwelkomen!

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord