We’ll meet again te Varsenare: Piet Swerts speelt op zijn Steinway uit het raam

by Knopskaya

Componist-pianist Piet Swerts  is  een vaste waarde die België al decennialang op de internationale muzikale landkaart plaatst.  Ook hij laat de moed niet zakken tijdens deze moeilijke periode, en luistert zijn buurt op met mini-concerten.

Gisteren ging hij van start tot enthousiasme van de buurtbewoners. Hij woont in de Ter Hauwestraat tegen de St.-Mauritiuskerk te Varsenare. Na het luiden van de klokken om 20:00 doet hij zijn schuifraam open, zet zijn Steinway open, en begint hij telkens met We’ll meet again. Vervolgens speelt hij een tweetal stukken, alsook verzoeknummers van buurtbewoners, die op afstand vanop straat staan te luisteren. De gemiddelde duur per concert is een goed kwartier. Hij eindigt telkens met Guten abend, Guten nacht van Johannes Brahms.

Vandaag speelt hij de Mondscheinsonate van Beethoven en Erbarme dich – want het is tenslotte Goede Vrijdag –  uit de Mattheüspassie van Johann Sebastian Bach. Hij spreekt de mensen even op afstand  toe over het programma van de dag.
“Elke dag.  De mensen zijn blij, ik ook”, aldus een enthousiaste Piet Swerts.
Woont u in de buurt? Dan weet u waar uw korte avondwandeling te houden.
En denk er aan – hou voldoende afstand. Veel luisterplezier gewenst!

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord