LUNALIA 2022: bekendmaking programma en start ticketverkoop

de rest is stilte

by Knopskaya

LUNALIA, het voorjaarsfestival van het Festival van Vlaanderen Mechelen, staat volledig in het teken van het Mechelse jaarthema Zinderende Stilte. Dit onder het motto De rest is stilte, de befaamde laatste woorden van Hamlet in het gelijknamige theaterstuk van William Shakespeare. Nadat de wereldberoemde prins van Denemarken zijn laatste woorden uitspreekt, begint zijn vriend Horatio aan een laudatio, maar in plaats van stil wordt het net erg luid. Horatio vraagt waar het geluid van de drums vandaan komt waarna Fortinbras, de Engelse ambassadeurs en andere lieden met veel kabaal de scène betreden. Die spanning tussen stilte en noise bepaalt ook de festivaleditie 2022.

Tijdens LUNALIA worden meer dan 25 concerten2 muziektheaterproducties, diverse workshops en maanrituelen gepresenteerd in de Mechelse binnenstad. Samen met Kunstencentrum nona wordt een festival in het festival georganiseerd: NOISENOISENOISE. In 2022 zijn er 2 ensembles in residence: het Canadese ensemble Constantinople en Les Passions de l’Ame uit Zwitserland.
Onder meer Graindelavoix, Evi Filippou, Thorbjörn Björnsson, Sofie Vanden Eynde en Zwerm brengen tijdloze muziek met de kracht van de volle maan naar Mechelen van 23 april tot 8 mei!

Één adres: WWW.LUNALIA.BE

Trailer LUNALIA

Bekijk de nieuwe trailer van LUNALIA. Een ontwerp van Emilie Lauwers, met muziek van ensemble in residence Constantinople!

 

2 ensembles in residence

In 2022 zijn er twee ensembles in residence tijdens LUNALIA: het Canadese ensemble Constantinople en Les Passions de l’Ame uit Zwitserland. Constantinople olv Kiya Tabassian zal niet minder dan 6 maal optreden tijdens Lunalia. En Les Passions de l’Ame olv Meret Lüthi brengt een marathon in drie concerten: de vijftien Rozenkranssonaten van H.I.F. Biber!

MEER INFO

Première: Time to say goodbye

In de nieuwe muziektheater productie Time to say goodbye van Thorbjörn Björnsson nemen we afscheid van de aarde. Hebben we de aarde binnenkort onbewoonbaar gemaakt? Moeten we een afscheidsceremonie organiseren? Of kunnen we opnieuw aarden?

MEER INFO

START ABO- EN TICKTVERKOOP

Vanaf nu kan u op WWW.LUNALIA.BE en bij UiT in Mechelen terecht voor abonnementen en tickets voor LUNALIA.Heeft u nog vragen bij het programma of wil u nog graag een brochure ontvangen, dan kan u steeds het Festival contacteren op 015 20 49 82 of via mechelen@festival.be (in de kerstvakantie is het festivalkantoor wel gesloten).
UiT in Mechelen: T. 015 29 76 53.

Onder-den-Toren 12
B-2800 Mechelen

T: 015 20 49 82
E: mechelen@festival.be
www.lunalia.be

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord