LũpḁGangGang – Urban Detox

poppy jazz in a jazzy pop groovy way

by Knopskaya

Jazz fusion, de in Brussel gebaseerde band LũpḁGangGang lanceren hun nieuwe EP Urban Detox via het groovy label Sdban Ultra, met invloeden van Kamaal Williams, Roy Ayers, The Breathing Effect, STUFF. and Black Midi, is hun geluid rijk aan structuren, dieptes en vol van absolute groove.

LũpḁGangGang initially begon als  jazz/funk cover band in 2017. Anton, Miel, Lena en Rob ontmoetten mekaar via een jamsessie gedurende hun schooltijd. Na een tijdje was er ook ruimte om eigen nummers te schrijven. Hun EP was een zoektocht tussen stijlen waaruit een heel eigen geluid ontstond. Ze stonden intussen al op verschillende Belgische podia, van de Ancienne Belgique tot Flagey, Gent Jazz en de Handelsbeurs.

Openend met galet, met hevige percussie en  afrobeat, versmelt alles al snel in een up tempo urban groove mood. Onderwerpen zijn divers, waardoor een heel divers geluidspallet uw dag maakt. Momenteel werkt de band aan een eerste full album in de studio.

Jonge gasten met een visie en stijl.

Urban Detox is zowel digitaal verkrijgbaar als op vinyl.

LũpḁGangGang: 

Wij zien onszelf vooral als een jazzband met een eigenzinnige groovy funk sound. We begonnen dus ooit als coverband van groove muziek  – al speelden we ook al behoorlijk wat jazz standards – en die sound is nu op zoveel andere manieren te horen. Misschien zijn we wel een beetje in de wereld van de rock beland, al laten we die benamingen allemaal liever open.

We laten graag thema’s samenkomen. Deze EP is zeer divers, maar bij een volgend album willen we absoluut nog meer een rode draad verwerken. Wanneer we een centraal thema zouden kunnen toewijzen aan Urban Detox zou het toch wel het bindende thema zijn van de mens, van de diverse gevoelens die we allemaal hebben.

Het is ook zo dat onze vocals door verschillende mensen worden verzorgd. Dat is allemaal organisch gegroeid. Ook zelfs het samenzingen. Eigenlijk hebben we tijdens het hele parcours keicoole dingen kunnen doen. Dat we bvb. Gent Jazz konden openen vlak voor bands als Hast was behoorlijk wow.

Het Jazz-gegeven is een beetje op ons geduwd, maar toch horen we daar het meeste thuis. We sluiten het beste aan bij het poppy binnen de jazz en bij de jazz binnen de pop. We willen eruit springen.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord