The SIDH – Another Way To Fly

by Klaas Chielens

Eigen stijl

Another Way To Fly - Album by The SIDHNeem een begenadigd fluitist, een doedelzak en een aantal dubstep en andere beats; schudt het even door elkaar en je krijgt de geheel eigen stijl van de Italiaanse Folk-Elektro groep The Sidh. Intussen is deze groep met aan hun 4e plaat toe en opnieuw weten ze te verbazen met een frisse mix tussen traditionele deuntjes en stevige beats; Celtic Dubsteb.

Het bijzondere aan The SIDH is dat ze niet zomaar dingen gaan herwerken maar eigen nummers hebben gevormd. Deze blijven desondanks toch herkenbaar ‘folk’  en zijn niet louter een riedeltje op een beat dat zich tot in het oneindige herhaalt. De hip-hop en dubsteb beats dragen de muziek verder dan het louter folk publiek zowel als het louter elektronika publiek. Deze mengeling kruist de grenzen en zoekt de mogelijkheden op om verschillende tradities met elkaar te verenigen.

De kern van de groep draait rond het virtuose spel van Iain Alexander Marr die met zijn energieke stijl op doedelzak en whistle de melodielijn van de groep uittekent. Begeleidt door een bassist en gitarist maar vooral door het elektronica werk van Federico Melato. The SIDH werkt trouwens ook samen met een traditionele Ierse dansgroep, INNOVA Irish Dance Company uit Noord-Ierland die faam verwierven met hun optreden bij “Britain Got Talent“.

Tour

Met hun nieuwste plaat toerden ze al door Frankrijk, Italië en Zwitserland en recent hielden ze drie dagen halt op  Castlefest in Nederland. Op elk podium waar ze stonden kregen ze een enthousiaste menigte op de been die prompt aan het dansen ging. Interessant weetje is dat hun CD’s al na dag 1 uitverkocht waren, waarna een van de groepsleden een weg-en-weertje deed naar Italië om snel nog meer merchandise op te halen.

Gastmuzikanten

Op Another Way to Fly laten The SIDH zich bijstaan door oa. Colin Goldie, Ross Ainslie en Marcin Ruminski; allen top fluit spelers; alhoewel ze dat hoegenaamd niet nodig hebben.

Laat je verbazen door deze jonge groep en probeer het eens, die Celtic Dubsteb.

Meer informatie op de website van de groep.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord