Aankondiging: Middagconcert met trio Mistral

10 november - 12 u - Amuz Antwerpen

by Knopskaya

Door haar passie voor kamermuziek, richt Maiko Inoue zich vooral op het musiceren in ensemblevorm. Het is daarom dat zij in 2002 het pianotrio Mistral opricht, later ook het Cosmopolitanduo. Sinds2011 is zij artistiek directeur van het Internationaal kamermuziekfestival te Geldenaken(Jodoigne).www.fimj.be. Maiko is een erkende pianiste in de Liedwereld : vele zangers genieten van haar professionalisme en comfort tijdens het zingen. Maiko is gediplomeerd aan het College of Music te Osaka. Nadien besluit zij Europa te ontdekken er haar studies te vervolmaken. Zij studeerde bij Amy Lin, Denis Dercourt, Evgeny Moguilevsky en Toomas Vana. Zij behaalt haar Master piano en kamermuziek en dit met de hoogste onderscheiding in Karlsruhe. In Brussel behaalt zij nog een aggregaat pedagogie.
Maiko is finaliste van de Izuka en Kawai wedstrijd.

De Belgische cellist Johannes Burghoff komt uit een muzikantenfamilie. Hij studeert aan de conservatoria van Luik en Straatsburg bij Marise Douin en Marc Coppey. Hij volgt Masterclasses van Janos Starker, Anssi Karttunen, Roland Pidoux, Jean Deplace en Marin Cazacu. In 2004 behaalt hij briljant zijn diploma’s voor cello en kamermuziek.
Kamermuziek is zijn grote passie. Naast zijn eigen internationaal muziekfestival in Geldenaken sinds 2011 opgericht met de pianiste Maiko Inoué en sinds 2002 zijn pianotrio “Mistral”, reist hij de wereld af waar hij te horen is samen met gerenommeerde musici. Sinds 2014 is hij cellist van het Prosperus4 strijkkwartet.
Johannes is cellist van het ensemble “Linea” te Straatsburg en het orkest “Le Concert
Olympique” te Antwerpen. Hij bespeelt een cello van de bekende vioolbouwer Januarius Gagliano uit 1733.

Geboren te Bern (Zwitserland) in 1979, studeert Olivier Piguet viool aan de Scola Catorum in Parijs, aan de Guildhall School of music in Londen bij Detlef Hahn, aan de Bloomington School of music (USA) bij Mauricio Fuks, alsook aan de Académie Varga in Zwitserland.
Laureaat zijnde van de internationale muziekwedstrijd te Tortona (Italië) en van de Jeunesses Musicales in Zwitserland, is Olivier regelmatig uitgenodigd op festivals in Europa, Latijns Amerika en China. Hij volgde Masterclasses bij Jean-Jacques Kantorow, Jean-Pierre Wallez, Ana Chumachenko, Igor Bezrodry, Igor Ozim, Sylvie Gazeau, Emanuel Hurwitz, Adelina Oprean, Takacs string quartet, Vellinger quartet, Christophe Schiller, David Dolan en David Alberman.
Olivier is actief als solist, chambrist en alsook orkestmuzikant door heel Europa

 

Programma
Piano-trio KV 548 in Do W.A. Mozart
(1756 – 1791)
Allegro
Andante cantabile
Allegro
Piano-trio Opus 8 in Si J. Brahms
(1833-1897)
Allegro con brio
Scherzo, Allegro Molto
Adagio
Allegro

 

Avondconcert te O.L.V.Koningshofkerk, Ruusbroeckplein 2, te Schoten
16 november – 20 uur
Pianotrio
Karen Sue, viool
Luc Tooten, cello
Ruben Plazier, piano
Programma: W.A.Mozart, S. Rachmaninov, B. Smetana
Tickets: 30/25/15€
info@avondconcerten.be / 0478 28 19 55
Gratis drankje na het concert inbegrepen

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord