Gent jazz(t) met Jef Neve in het UZ Gent

by Klaas Chielens
Jef Neve - Jazz Gent

 

Gent Jazz, Duvel en Piano’s Maene zorgden voor een onvergetelijke gebeurtenis in het UZ Gent. Op vrijdag 24 april de sloegen zij de handen in elkaar voor drie uitzonderlijke lunchconcerten van Jef Neve om zorgverstrekkers en patiënten een  hart onder de riem te steken.

Toen Gent Jazz me hiervoor belde, heb ik geen seconde getwijfeld”, vertelt Jef Neve. “Het festival volgt mijn carrière zo goed als van de eerste dag. Helaas zit een optreden op de Bijlokesite er deze zomer niet in, maar als we op deze mooie manier samen tóch iets kunnen doen, dan graag!”  

Ook voor Duvel was dit een evidentie: “Al jaren schenken we met veel passie onze Duveltjes aan het Gent Jazz-publiek. Deze zomer zal dat helaas niet lukken, maar dat wil niet zeggen dat mensen niet meer kunnen genieten van een jazzconcert samen met een Duvel – in hun kot!

Ook onze andere trouwe festivalpartner Piano’s Maene was enthousiast: “De piano op een positieve manier naar de mensen brengen is één van onze grote drijfveren. Om dan nu met onze vleugelpiano’s naar UZ Gent te trekken, voor ons is dat slechts een zeer nederige, symbolische wederdienst voor de ongelofelijke inzet en toewijding van het verplegend en medisch personeel in deze moeilijke tijden.

De lunchconcerten vonden plaats op drie verschillende tijdstippen en locaties – 11u (afdeling longziekten), 12u (intensieve zorg) en 13u (spoed) – om zoveel mogelijk artsen, verpleegkundigen en ander ziekenhuispersoneel de kans te geven één ervan bij te wonen. De concerten werden bovendien gestreamd naar alle ziekenhuiskamersvia de Facebook van Gent Jazz en Duvel, zodat ook de patiënten, de bezoekers van het jazzfestival en Duvel-liefhebbers de kans krijgen om mee te genieten.

Voor zij die het gemist hebben, hierbij vindt u de opname zoal deze op YouTube beschikbaar is. Geniet!

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord