Gloednieuw driedaags festival voor Oude Muziek: Intra Muros Festival For Early Music – Alden Biesen Castle

by Knopskaya

INTRA MUROS FESTIVAL FOR EARLY MUSIC – ALDEN BIESEN CASTLE is de volledige naam van dit jaarlijks, internationaal festival dat gebouwd is op drie pijlers: jong talent,  actuele internationale topkwaliteit en exclusieve programma’s. Vanaf vandaag kan u alvast online en via de social media kennismaken met de bijzondere line-up en de unieke setting.

Een internationale cast met jonge, ambitieuze solisten en ensembles uit Vlaanderen, Duitsland, Italië Nederland en Polen krijgt op 9, 10 en 11 juli een podium in de prachtige historische ruimtes van de Landcommanderij en wordt uitgedaagd om artistieke grenzen te verleggen. De eeuwenoude muren gaan weer resoneren voor een 21e eeuws publiek! De lat ligt hoog, de drempel laag. Het moet een festival van interactie, dynamiek, ontroering, verrassing en beleving worden, voor al wie van muziek houdt.

“Ik ben ongelooflijk benieuwd naar hoe Intra Muros Festival ons terug gaat katapulteren naar de tijden van de barok. Hoe wij, jonge mensen, weer gaan voelen wat er ooit gevoeld en neergeschreven is een half millennium geleden. De locatie, de line-up, de insteek:

het totaalplaatje klopt!”

(TSAR B, wereldvedette en ‘eerste bezoeker’ van het nieuwe festival).

De festivalleiding opteert voor deze eerste editie – er is perspectief op alvast vier edities, tot in 2024 – voor een bijzonder talentvolle jongedame uit Bilzen als ‘musicus in residentie’, nl. harpiste Lise Vandersmissen. Na hogere muziekstudies in o.a.  Leuven specialiseerde zij zich in de Italiaanse barokharp aan het vermaarde Royal College of Music in Londen. Inmiddels bouwt ze aan een internationale carrière, zowel als soliste als in kamermuziekverband. Met het Vlaams/Belgische ‘le Pavillon de Musique’ haalt het IMF meteen een bijzondere primeur naar Bilzen. Ann Cnop, Dr. PhD en artistiek leider van dit ensemble, krijgt carte blanche om in première o.a. haar CD-productie rond de Vlaamse barokcomponist De Croes te presenteren. Festina Lente (Rome), Ensemble Polyharmonique (Duitsland),  Holland Baroque (Nederland) en het Bastarda Trio (Polen), zijn zonder meer ronkende namen uit de early music-scene. Hun creativiteit en  hun enthousiast musiceren maken van elk concert een unieke ervaring. Zij behoren zonder meer tot de nieuwe generatie van B-rockers: rasmuzikanten die zonder franjes of witte handschoenen bijdragen tot de actualisering, de verjonging en daardoor ook een nieuwe beleving van de historische musiceerpraktijk.

“Hoe stoer is het om in deze tijd iets nieuws te beginnen. Inspirerend ook. Wij willen ons allerbeste geven om daar een waardevolle bijdrage aan te leveren.”
(Tinneke Steenbrink, artistiek leider van Holland Baroque)

 

Intra Muros Festival for Early Music – Alden Biesen Castle: 9, 10 en 11 juli 2021. Locatie: Landcommanderij Alden Biesen (Bilzen). De poorten staan groot open!

Alle info en tickets: www.intramurosfestival.be

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tom Pipeleers
+32 497 670 001 – executivedirector@intramurosfestival.be

@Wouter Janssen Photography

Tekst: Intra Muros Festival

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord