Grensoverschrijdend gedrag op de planken: Ernst Löw en Deborah Ostrega spelen België-Nederland

by Knopskaya

Je hebt zo van die artiesten die meegroeien met een generatie en toch ook een jonger én ouder publiek aanspreken en inspireren. Het geheim? Het zal wel  de liefde  moeten zijn, het thuiskomen. Dat thuiskomen bij mekaar stralen Ernst Löw en Deborah Ostrega naar mekaar uit en bijgevolg ook naar het publiek – een comfortzone binnen stembereik.

Beide artiesten hebben al  heel wat watertjes doorzwommen binnen de mediawereld, in zo goed als alle genres en takken van het vak. En nu is er ergens rust, en vooral veel  goesting. Ze trakteren het publiek daar graag bij op een muzikale match België-Nederland, of was het  nu omgekeerd? Wat spontaan en speels gekibbel op het podium maakt dat het geheel doorspekt is van naturel.

Vlot en met veel gevoel brengen ze hun versie van gekende nummers uit de Belgische – jawel, ook Franstalige zoals van Jacques Brel – en Nederlandse muziekgeschiedenis. Populaire liedjes maken ze minimalistisch fijn; denk maar aan die ene meezinger van René Froger. Oude klassiekers zoals De lichtjes van de Schelde en nieuwe klassiekers zoals Zoutelande wisselen mekaar af met vlot geïmproviseerde bindteksten die geen goedgemutst sarcasme aan het adres van media, politici en cultuurwereld schuwen. Als kers op de taart zijn er ook nog een aantal eigen nummers.

Löw en Ostrega geven trouwens ook huisconcerten, ze houden van de positieve communicatie met het publiek, de eenheid tijdens een optreden. Heeft u een gezellige woonkamer, liefde voor muziek en zo’n dertig dito vrienden? Dan moet  u het zeker eens overwegen om dit duo te boeken.

Gezien: Café De Floeren Aap, Mechelen – 28 december 2019

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord