Het Terra Nova Collective komt tien keer naar uw kot

by Knopskaya

Het Terra Nova Collective brengt –  ondanks we artistiek leider Vlad Weverberg de klarinet al een aantal keren live zagen bovenhalen via de sociale media – dan wel geen live concerten tijdens deze moeilijke periode. Ze vulden hun website wel met de meest waardevolle momenten van de afgelopen concertseizoenen. U kunt van tien extra video’s met muzikale opvoeringen van de bovenste plank genieten vanuit uw eigen kot.

Het Terra Nova Collective bestaat sinds 2012 onder de artiestieke leiding van Vlad Weverbergh en de musicologische input van kunsthistoricus David Vergauwen. De muzikanten spelen op de instrumenten – of waarheidsgetrouwe replica’s – van toen. Samen komen ze tot nieuwe inzichten over de klank van het verleden. Deze bevindingen resulteren in kwalitatief hoogstaande uitvoeringen en opnames. Behalve gekendere vaste waarden als Mozart en Haydn, wordt er veel tijd besteed aan historische uitvoeringen van tijdgenoten uit het gebied van toen, dat nu België is. We denken daarbij aan Pieter van Maldere en Henri Joseph de Croes.

U vindt de nieuwe video’s hier: https://www.youtube.com/user/VLADdotBE?fbclid=IwAR18A9JLR-fg2g0rMFdUKDTk4VVzf1lpT7h4dAgHrjuZHYVfKNiuWgn4czE

Eerdere recensies op Cultuurpakt: https://www.cultuurpakt.be/?s=Terra+Nova

Website Terra Nova Collective: http://www.Terranovacollective.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord