Klara Vermeer, Herlinde Van de Straete, Leander Carlier en Anna Alvizou

Sopraan, Mezzo, Bariton en Pianist brengen M. Ravel, J. Brahms, L. Bernstein, G. Donizetti, e.a.

by Knopskaya

Alweer een rijkgevuld kwalitatief concert binnen de Young Master reeks van de Antwerpse Middagconcerten in Amuz.

Sopraan en docente aan het conservatorium Anne Cambier – tevens ook de sterke vrouw achter de Young Masters – selecteert elk  seizoen een schare toptalenten. Naast gitaar, viool en piano was het deze keer de beurt aan zang.

Twee van de drie zangers kwamen ook uit haar klas. Klara Vermeer schitterde in haar virtuoze aria’s van Salieri en Mozart en was niet te verlegen om zich volledig in te leven en voor de nodige humor te zorgen tijdens Je suis la petite Fruitière van Offenbach.

Herlinde Van de Straete liet met haar warme stem werk van Schumann, Massenet en Brahms tot leven komen. Ze nam ons allen direct mee in een mooi en gevarieerd recital.

De krachtigedoch ook zeer beheerste baritonstem van Leander Carlier was een heel aangename ontdekking. Een Bariton met een technisch magnifieke beheersing. Op zijn repertoire stond tijdens dit concert werk van Korngold, Donizetti en het zeer aangrijpende O Tod, wie bitter bist Du van Brahms.

Alle zangers werden professioneel ondersteund door pianiste Anna Alvizu. Zij kent de kunst om elke musicus in zijn eigenheid en zijn perfect te begeleiden en het harmonische verhaal naar een hoog niveau te tillen. Ze ademt elk stuk mee en heeft perfecte voeling met de zanger.

Gezien op 28/07/2023

http://www.middagconcerten.be

Volgend Middagconcert

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord