Patrizio Perucchi en Mit Taets: 2 recitals in Mechelen die u niet wil missen

by Knopskaya

Gitaarrecital Patrizio Perucchi: 25 november 2018

“Patrizio beheerst de kunst van het communiceren met het publiek, en kan enthousiasme en wetenschap omzetten: de kracht van het muzikant zijn.”

Patrizio Perucchi, finalist in verschillende internationale muziekwedstrijden en voormalig assistent van Raphaella Smits aan het Leuvens Lemmensinstituut, speelde meerdere malen als solist met het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië, onder andere voor les Nuits Musicales de Beloeil. Hij speelde eveneens elektrische bass in het kader van een productie van de Vlaamse opera. Patrizio werd gevormd bij Aldo Martinoni in Zwitserland, daarna bij Raphaella Smits en Odair Assad in België. Hij volgde eveneens les bij luitenist Luca Pianca en jazzgitarist Peter Hertmans. Zijn sterke muzikale persoonlijkheid en zijn rigoureuze en perfectionistische benadering hebben hem meerdere masterclasses opgeleverd in heel Europa, bij prestigieuze muzikanten als, onder andere, Alberto Ponce, Paolo Pegoraro, en Paul Galbraith. Naast zijn werk als concertist, is Patrizio bekend als een toegewijd lesgever. Zijn voortdurende zoektocht naar perfectie wordt geapprecieerd door al zijn leerlingen, in verschillende academies, zowel in Zwitserland als in België. Vandaag geeft hij les aan de Wonderful World Muziekschool in Mechelen. Als een polyvalent artiest is Patrizio thuis in zowel het barokke repertoire als in de hedendaagse experimentele sonoriteit. Hij verkent voortdurend nieuwe timbres en klankkleuren. Vandaag is hij een gerenommeerd muzikant die geprezen wordt voor zijn gevoelig en geraffineerd spel, en is hij eveneens een getalenteerd pedagoog.

http://muziekschool-wonderfulworld.com/hoe-bestelt-u-tickets/

Zangrecital Mit Taets : 2 december 2018

De Belgische Mezzo-Sopraan Mit Taets begon haar muziekstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven waar zij drie jaar piano studeerde. Vervolgens legde ze zich toe op haar grote passie Zang en startte haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, waar zij in 2015 haar Masterdiploma behaalde in de klas van Anne Cambier. Momenteel neemt zij deel aan Wedstrijden en Masterclasses in binnen- en buitenland.  Als soliste was zij reeds te horen in werken van Mahler, Händel, Mozart, Vivaldi, Pergolesi, Bach, Mendelssohn, Britten, Berio, Vaughan-Williams,..
In 2014 was zij één van de jeugdcommentatoren van de Koningin Elisabethwedstrijd voor Cobra en Klara.
Michaël Mannes (°1992) werd geboren in een familie van muzikanten en kreeg zijn eerste pianolessen op vierjarige leeftijd van zijn moeder. Later volgde hij les aan de Gemeentelijke Muziek- en Woordacademie van Wijnegem. In 2007, op vijftienjarige leeftijd, werd hij toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Levente Kende en Heidi Hendrickx, waar hij in 2014 afstudeerde. Nadien vervolmaakte hij zich aan de prestigieuze Guildhall School of Music & Drama in Londen in de klas van professor Joan Havill. Daar behaalde hij in 2015 het Guildhall Artist Diploma voor piano, kamermuziek en liedbegeleiding. Michaël volgde ook Masterclasses bij internationaal gereputeerde pianisten en pedagogen als Karl-Heinz
Kämmerling, Till Fellner, Evgeni Koriolov, Richard Goode, Jan Vermeulen, André de Groote, Aquiles Delle Vigne en Alexander Melnikov.

Michaël koestert ook een bijzondere liefde voor de pianoforte en historische instrumenten. Naast zijn opleiding piano volgde hij ook lessen pianoforte bij Piet Kuijken en Mai Shigeoka. Michaël bespeelt vaak zijn eigen Erard vleugelpiano uit 1840.

Daarnaast is hij erg geïnteresseerd in de muziek van de 20ste eeuwse Franse componist Olivier Messiaen, naar wiens werk hij een onderzoek voerde in zijn masterthesis Olivier Messiaen: een blik op tijd en ruimte.

Michaël won prijzen op alle pianowedstrijden voor de jeugd in België. Hij won de Eerste Prijs van de bekende Cantabile-wedstijd in 2008. Hij won ook tweemaal de Eerste Prijs van Jonge Solisten (2007 en 2009) en Cavatine (2009). Verder kreeg hij ook de Eerste Prijs van Dexia Classics (2009) en de Steinway-wedstrijd (2009). In 2010 was hij te gast op het 14e Internationaler Steinway Festival in Hamburg, waar hij een concert gaf in de beroemde Laeiszhalle. Hij kreeg eveneens de tweede prijs op het Rotary Breughel Concours in Brussel (2006) en het Concours de Liège (2010) en werd finalist op het internationale EPTA-concours (2006). In 2013 kreeg hij de Cultuurprijs van Theaters Tilburg.

Michaël speelde als solist met het Jeugd en Muziekorkest Limburg in het kader van het
Basilicafestival van Vlaanderen. Hij werkte samen met cellist Roel Dieltiens in een uitvoering van het Triple-concerto van Beethoven. Hij geeft regelmatig concerten, zowel solo als in kamermuziekverband, o.a. in België, Polen, Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Hij trad op in onder andere deSingel (Antwerpen), het Paleis voor Schone Kunsten (Brussel), de Munt (Brussel), het Koninklijk Paleis in Warschau en Milton Court Concert Hall in Londen.

De studies van Michaël werden mogelijk gemaakt met de steun van de Rotary Foundation en de Stichting Inspiratum van Axel Vervoordt.

Reserveren:

http://muziekschool-wonderfulworld.com/hoe-bestelt-u-tickets/

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord