Pianoduo Callot-Blondeel op stralend Middagconcert

by Knopskaya

Een sfeervol concert van pianoduo Callot-Blondeel op de Middagconcerten in AMUZ van 14 oktober 2022, waarbij men de vriendschap tussen beide pianisten voelde. Een heerlijk gevoel en positieve vibes in deze soms donkere tijd. Letterlijk de positieve “zon” die men in het embleem van de Middagconcerten kan terugvinden.

Pianoduo Callot-Blondeel Nicolas Callot en Lucas Blondeel ontmoetten elkaar op jonge leeftijd tijdens een concertreis doorheen Bulgarije. Na vele jaren gemeenschappelijke concerten beslisten ze om in 2010 het pianoduo Callot-Blondeel op te richten. Hun fascinerende muzikale persoonlijkheden, innige vriendschap en intense passie voor muziek maken dit duo uniek. Hun innovatieve programma’s bevatten een breed spectrum aan werken, die ze zowel op moderne piano als op pianoforte brengen. Als pianoduo kregen ze les van György Kurtág, Philippe Herreweghe en Malcolm Bilson en stonden reeds op de belangrijkste podia van België waaronder Bozar, Flagey, deSingel en concertgebouw Brugge en Amuz.

Zo won Nicolas Callot verschillende nationale wedstrijden en werd hij laureaat van de Brahms wedstrijd in Oostenrijk. Hij speelde als solist met verschillende orkesten, waaronder deFilharmonie onder de leiding van Philippe Herreweghe.
Hij nam een cd op voor het label Phaedra met werk van Brahms, Liszt en Debussy, Schubert en Scriabin. Ook werkte hij mee aan verschillende producties voor radio en televisie. Een nieuwe cd met liederen en pianostukken van Edward Grieg
samen met Hendrickje Van Kerckhove werd uitgebracht in 2017. Nicolas Callot is hoofdvakdocent piano aan het Fontys Conservatorium (AMPA) Tilburg en aan de Kunsthumaniora in Antwerpen. Hij geeft tevens kamermuziek aan het jong-conservatorium in Antwerpen. Hij gaf verschillende masterclasses in Noorwegen en China. Hij is bovendien opnameregisseur en klanktechnicus voor verschillende labels.

Lucas Blondeel speelde als solist doorheen gans Europa en in de VS, Japan en Singapore. Hij won prijzen op wedstrijden in Antwerpen, Genève, Zürich en Berlijn en was halve finalist op de Elisabethwedstrijd. Als liedbegeleider won hij een
speciale prijs op de wedstrijd van de Bayerische Rundfunk in Bayreuth. Samen met klarinettiste Annelien Van Wauwe trad hij op bij de gerenommeerde festivals van Schleswig-Holstein en Lucerne. Hij nam twee solo-cd’s op met werk van Schubert en Haydn en werkte mee aan een aantal cd’s in kamer muziekverband. Lucas Blondeel was hoofddocent piano aan het Conservatorium van Darmstadt. Hij gaf verschillende masterclasses in Duitsland, China en Hongarije. Sinds 2018 is hij professor voor piano aan de Universität der Künste in Berlijn.

Programma
Sonate in D op. 6 L.V. Beethoven
Acht variaties op een thema van Waldstein WoO 67 (1770-1827)
Three Diversions op. 17 W.S. Bennett
(1816-1875)
uit ‘Drei Characterstücke’ op 142 I. Moscheles
(1794-1870)
I. Die kleine Schwätzerin
III. Des Knaben Reise auf dem Schaukelpferd
uit ‘Ein Sommernachtstraum’ op. 21 F. Mendelssohn
Scherzo in g klein (1809-1847)
Andantino Varié D. 823 in b minor F. Schubert
(1797-1828)

Agenda
21 oktober: géén middagconcert
28 oktober:
Jan Depreter
gitaar
E. Granados, I. Albéniz, J. Rodrigo, A. José, V. Asencio
4 november: géén middagconcert

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord