Prachtige Piaf in Mechelse Min

by Knopskaya

Marina Stockx is voor eeuwig verbonden met Edith Piaf en dat heeft het publiek in concertorganisatie en Internationale muziekschool Wonderful World – gevestigd in Huis de Min – in Mechelen op zondagnamiddag 25 juni geweten. Ze bracht er samen met haar vaste pianist Jo Breat een fantastische hommage aan Edith Piaf binnen een intieme setting.

Stockx begon eigenlijk pas echt te zingen rond haar 40, maar was al eerder actief als actrice. Doordat ze een hoofdrol kreeg in een productie in het Fakkeltheater rond Piaf en haar halfzus Simonne, ging de bal echter aan het rollen in 2000. Sindsdien vertolkt ze nog steeds met enorm plezier de rol van haar grote idool en voorbeeld. Zang recht vanuit het hart en de buik, volks maar met absolute flair. En zo was ook Piaf.

Marina Stockx kroop maar liefst twee uur lang in de huid van de kleine zangeres met het zwarte jurkje. Ze vertelde tussendoor honderduit over haar leven, haar ups downs, haar ontmoetingen en wat dat allemaal met haar zang deed. De anecdotes waren in chronologische volgorde zodat men een door muziek doorspekte vertelde biografie mocht in ontvangst nemen. Behalve met mooie herinneringen aan prachtige muziek, ging het publiek ook naar huis met die extra aan culturele bagage. Een mooie afsluiter van het schooljaar en concertseizoen voor de organisatie.

Meer info over de activiteiten van de muziekschool en komende concerten, kunt u terugvinden door deze pagina te bezoeken:

https://www.muziekschool-wonderfulworld.com/

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord