The Shackleton Trio: jong, muzikaal,traditioneel en beestig sfeervol

by Knopskaya

Zomer, en draai het of keer het; Vlaanderenland is into Folk. Of je nu naar de festivalweides van Dranouter of Ham vertrekt, of gewoon in je eigen stad blijft; niemand ontsnapt er aan en dat is maar goed ook.

Zo streek ook het Britse Shackleton Trio neer in Brugge, Gent en Mechelen. Wat vooral aan deze muzikanten opvalt, is hun wijze eenvoud en vrolijkheid. Neen, zij proberen u niet te overdonderen met 100 kunstjes, heldenverhalen en instrumenten, maar blijven trouw aan hun eigen talenten, instrumenten en nieuwsgierigheid. Zo gaan hun eigen nummers vaak over dingen die hun interesse opwekten. Dat kan gaan van een oude legende tot een vreemd krantenartikel of advertentie. Dit zorgt voor een mooie basis, die ook het publiek nieuwsgierig maakt en niet enkel de muziek, maar ook het verhaal laat horen.

Onvermoeibaar lijken ze wel, terwijl ze twee sets brengen van de bovenste plank. Het bonst van de traditionele klanken die ze meebrachten van de andere kant van het kanaal, soms recht de Highlands in. Daarnaast hebben ze er ook geen enkel probleem mee om een Amerikaanse of Scandinavische voltreffer het publiek in te schieten. Geen losse flodders, maar het perfecte evenwicht tussen goed uitgebalanceerde muziek met een precisie die in alle naturel op het publiek wordt losgelaten – energie en charisma troef. Enkel een landschildpad in de zaal zou nog het recht mogen hebben om stil te zitten, waarbij we hier vooral geen stille hints naar meer songteksten willen geven.

Het karakter van het trio, wordt exact weergegeven in hun twee albums, die wij u van harte aanraden – dat en de live ervaring natuurlijk.

Gezien in de Floeren Aap, Mechelen op 19 augustus 2019

https://www.shackletontrio.co.uk/

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord