Uitnodiging release concert Ann Cnop en Luc Devos

by Knopskaya

Ann Cnop en Luc Devos stellen graag hun nieuwe cd-box voor sonates voor viool en piano van Beethoven, Schubert, Mendelssohn, Schumann en Brahms. Deze opname werd gemaakt op historische instrumenten en is gebaseerd op grondig onderzoek in het kader van Ann Cnop’s doctoraat, dat de speelwijzen van het 19de-eeuwse Duitsland en Oostenrijk onder de loep neemt.

Ann en Luc geven jullie een life voorsmaakje in Gent en Antwerpen.

Uitvoeringen van klassieke muziek op oude instrumenten en op een historisch geïnformeerde wijze zijn niet meer weg te denken van de hedendaagse podia en opnamemarkt. De viooltechniek van de vroege 17de eeuw tot de late 18de eeuw is de afgelopen 40 jaar danig bestudeerd, wat geresulteerd heeft in een sterke en bloeiende oude-muziek-beweging; het onderzoek van de 19de-eeuwse techniek staat nog in kinderschoenen.
Het project ‘Violin 19th ‘, is het klinkend resultaat van grondig academisch onderzoek naar de typische 19de-eeuwse stijlelementen, die de typische retoriek van de muziek verduidelijken. Het resultaat is een verfrissende reeks opnames van verschillende sonates voor viool en piano van Duitse en Oostenrijkse grootmeesters. Deze sonates maken heden ten dage nog steeds deel uit van concertpodia en worden nog heel vaak opgenomen.

De muziekdrukkunst floreerde tijdens de 19de-eeuw. Talloze composities werden zo beschikbaar voor een grote groep mensen, professionelen en liefhebbers. Wat nieuw was, is dat violisten met naam de partituren voorzagen van hun persoonlijke specifieke aanwijzingen, nodig om de muziek uit te voeren, zoals vingerzettingen, boogstreken en articulatiemarkeringen. In deze geannoteerde uitgaven valt een schat aan nuttige informatie over de toenmalige stijlelementen te rapen.
Voor deze opnames is voor elk werk trouw gebleven aan een 19de-eeuwse geannoteerde uitgave door een toenmalige violist. De muzikanten spelen ook op historische instrumenten.

Tekst: Ann Cnop

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord