Volg de sfeervolle zondagavondconcerten van gitarist Jan Depreter

by Knopskaya

Ook gitarist Jan Depreter zag een prachtig concertseizoen in het water vallen, met onder andere optredens gepland in Carnegie Hall, Tchaikovsky Hall, Murnau, en het Parma Paganini Festival. Hij staat er echter op om te blijven optreden tijdens deze spijtige maar noodzakelijke lockdown. Om de veertien dagen reserveert hij een zondagavond om online een volwaardig concert voor u te spelen.  Volgende afspraak: zondag, 19 april om 20.30u

U kunt deze concerten volgen via zijn Facebook-pagina, waar u eveneens de vorige twee concerten nog kunt raadplegen: https://www.facebook.com/JanDepreterGuitar/

Cultuurpakt schreef eerder:

Depreter beschikt over maar liefst drie masters met grootste onderscheiding aan onze Belgische conservatoria, genoot een verdere internationale opleiding en carrière en noemt zichzelf een vlotte babbelaar. Een fijn weetje, want dit verklaart duidelijk de interactie met het publiek.

Wanneer hij aanvangt met spelen, ontstaat er onmiddellijk een naturel die nieuwsgierigheid opwekt. Hij kiest  bewust voor bekende en minder bekende composities binnen het tonale register, zodat leek en melomaan samen vanuit hun comfortzone van een kwalitatief hoogstaand en toegankelijk programma kunnen genieten en vooral de emoties kunnen laten primeren. Geen hoofdbreking, maar een ervaring met hoog zen-karakter.

Wat onmiddellijk  opvalt is, hoe hij met die ene gitaar de ruimte weet te vullen alsof er een volwaardig duo of trio  zou staan. Hij benut zijn instrument tot het uiterste, zonder het uit te putten. Dit is vermoedelijk de reden waarom hedendaagse componisten graag gebruik maken van zijn signatuur, en er dus werk aan opdragen.

Ook zijn eigen compositie, Northern Lights, is de ervaring van werk geschreven met  de diepgang van een gevoelsmens die zijn ding aan de wereld wil duidelijk maken. Jan Depreter is een muzikale verhalenverteller; dat is de conclusie.

http://www.JanDepreter.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord