Young Masters brengen passionele golven in AMUZ

by Knopskaya

Het vierde middagconcert van de Young Masters-reeks in Amuz was er eentje dat qua woordspeling enorm kon tellen. Fluitiste Océane Knop (1997) deed haar voornaam alle eer aan door het gebeuren aan te vangen met Undine van de Deens-Duitse componist Carl Reinecke (1824-1910). Ze werd daarbij begeleid door pianist Pieter-Jan Verhoyen (1996).

Océane op een touché van eb en vloed

Reinecke vond als laat romantische componist zijn inspiratie bij de roman Undine van Friedrich de la Motte Fouqué uit 1811. Zelf componeerde hij het uit vier bewegingen bestaande stuk in 1882. Undine maakt deel  uit van de Noorse mythologie en vertelt het verhaal van de dochter van de zeekoning die naar menselijke liefde verlangt. Haar queeste loopt echter fataal af. De stuwing binnen deze muzikale tocht kwam vooral van Verhoyen, die de piano uitbeeldend beroerde – duidelijke golfbewegingen die diverse emoties met zich meebrachten.

Passiemoord

Knop blijkt vooral een muzikante die van een stevige portie passie houdt. Ze verwittigde het publiek terecht voor het gevoelenspallet dat ze zou evoceren tijdens het brengen van Lenski’s aria uit Eugene Onegin van Piotr Ilitch Tsjaikofsky (1840-1893). Lenski kwam om tijdens een duel met zijn beste vriend Onegin. Graag meer van deze tragiek a.u.b.

Brussel

De Franse componist Charles Marie Widor (1844-1937) was voornamelijk componist van orgelmuziek en wordt gezien als volgeling van Cesar Franck. Net als de twee muzikanten van dit middagconcert studeerde hij grotendeels in Brussel. Wat velen niet weten is dat hij ook tal van werken schreef voor kamerorkest en traverso. Een aangename kennismaking werd het, dankzij de vier bewegingen omvattende en dus veelzijdige Suite opus 34, geschreven in 1877.

Vrijdag 3 augustus kunt u om 12 u het laatste middagconcert binnen de Young Masters-reeks bezoeken in Amuz-Antwerpen.

Het nieuwe seizoen middagconcerten gaat op vrijdag 7 september van start, zelfde plaats en tijd. Het Izumi pianoduo brengt voor u Mendelssohn en Durlet.

De volledige agenda vindt u op www.middagconcerten.be

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord