Zindering Festival Mechelen – December: Koop nu uw tickets

by Knopskaya

ZINDERING is een vijfdaags festival in het kader van Zinderende Stilte. In elf concerten en twee films komen verschillende aspecten van stilte aan bod. Van fluisterende gewelven of hartverscheurende stiltes in de poëzie van Alfred Tennyson tot meditatieve muziek van Arvo Pärt of slaapliedjes voor een Filipijnse draak. Van Armeense miniaturen tot het gloeiende trillen van vrouwenstemmen uit Iran. Van een spel met ruis tot een filmessay rond het proces van stil worden.

Zindering is een organisatie van het Festival van Vlaanderen Mechelen/Lunalia in het kader van Zinderende Stilte. In samenwerking met Mechelen Feest, Kunstencentrum nona, Cultuurcentrum Mechelen, DE MAAN, Pastorale Ploeg O.L.V. o/d Dijle, het Filmhuis, Waerbeke en Klara.

Bekijk het complete programma op www.zinderingfestival.be.

DO 09.12 Fluisterende gewelven

Na zonsondergang zorgt de momumentverlichting voor een bijzonder spel met kleuren en vormen op de gewelven van de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk. Dorine Mortelmans begeleidt deze bijzondere ervaring met een meditatie en met de compositie O Domina Nostra voor orgel en stem van Henryck Górecki.

VR 10.12 Moving Hands

Pianist Kim Van den Brempt brengt een programma waarbij componisten uit de lage landen in dialoog treden met het Amerikaanse icoon van de minimalistische muziek, Philip Glass. Het belooft een intiem, warm, elegant, kleurrijk, zoekend en beeldend solo pianorecital te worden. Perfect passend in de context van de boekvoorstelling Over Stilte van David Le Breton die in CC Mechelen voordien plaats vindt.

ZA 11.12 Bakunawa

In coproductie met nona lanceerde Pak Yan Lau het project Bakunawa. Bakunawa is een slangachtige draak uit de Filipijnen. Deze kan enkel verjaagd worden met veel lawaai ofwel in slaap gewiegd worden met zoete muziek. Die tegenpolen zijn de uitgangspunten voor een lang vormstuk waarbij Aziatische rituele muziek, minimal music en ambient vermengd worden. Het resultaat is een unieke klankwereld die een onderdompeling waard is.

ZO 12.12 Armeense miniaturen

In 2020 bracht het Akthamar Quartet hun eerste cd uit: Légende armenienne. Armeense legendes zijn ook effectief de bron waaruit ze hun energie putten. Het kwartet trad al op in tal van prestigieuze concertzalen in Europa, maar maakt er een punt van om ook in scholen, ziekenhuizen, psychiatrische instituten of woonkamers op te treden. Dit wordt hun eerste concert in Mechelen.

ZO 12.12 Stille im Spiegel: 100% Arvo Pärt

Casco Phil o.l.v. Benjamin Haemhoudts laat de Sint-Romboutskathedraal zinderen met muziek van Arvo Pärt. Op het programma staan enkele magistrale composities voor strijkers, aangevuld met harp en slagwer. Zij vormen een zinderend programma waarbij stilte als het ware gespiegeld wordt.

MA 13.12 The Female Voice of Iran

The Female Voice of Iran is een ontroerende documentaire over zangeressen in Iran en hun diepste wens: dat hun stemmen gehoord worden. Het is een kennismaking met sterke karakters en zinderende stemmen. Na de screening is er een Q&A met de makers van de documentaire. I.s.m. Filmhuis Mechelen.

MA 13.12 Music without borders

Golnar Shahyar is één van de protagonistes uit de documentaire The Female Voice of Iran. Zij sluit Zindering af met haar Golnar and Mahan Trio. Dit trio laat bewust muzikale, taalkundige en geografische grenzen links liggen.Het vermengt vrolijk hedendaagse jazz, oosterse en West-Afrikaanse folk, polyritmische grooves, Afro-Cubaanse en Europese kamermuziek.

Start ticketverkoop

Vanaf nu kan u op www.zinderingfestival.be en bij UiT in Mechelen terecht voor abonnementen en tickets voor ZINDERING. Heeft u nog vragen bij het programma of wil u nog graag een programmafodler ontvangen, dan kan u steeds het Festival contacteren op 015 20 49 82 of via mechelen@festival.be.
UiT in Mechelen: T. 015 29 76 53.

Onder-den-Toren 12
B-2800 Mechelen

T: 015 20 49 82
E: mechelen@festival.be
www.zinderingfestival.be

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord