All About Eve – Bart Ramakers legt de erfzonde bloot – expo Mechelen

by Knopskaya

Het werk van fotograaf Bart Ramakers lijkt in de eerste instantie eigentijds werk, tot je het werk in al zijn facetten bekijkt. De historicus van opleiding vindt zijn inspiratie bij thema’s uit het verleden die telkens weer actueel worden. Het lijkt alsof de mens niet echt leert uit de geschiedenis, patronen uit het verleden herhalen zich. Ook demonstratieve verhalen die  uit de mythologie van de oudheid stammen, en ergens een opvoedende waarde hebben, krijgen een hedendaags jasje. Het is duidelijk, de mens bevindt zich naast de realiteit eveneens in het spel van de Commedia Divina.

Het kleurspel is belangrijk, vooral rode en groene accenten, geven het werk de correcte sfeer; mensen met al hun gedragingen, zwaktes, houvasten en  sterktes zoals seksualiteit, religie en vertier met daartegenover de vergankelijkheid en de gevolgen – het milieu, de waterschaarsheid in het bijzonder.

De slagzin bij het werk van Ramakers is terecht A new Mythology for a new World; niemand is perfect, genot is tof, maar zonder blind te zijn voor wat er soms gepaard gaat met de verleiding. Geen opgeheven vingertje, het mag plezant blijven. En wie weet  kunnen we door zit te beseffen ooit de cirkel doorbreken.

Het werk van Ramakers liet de kunstwereld niet onberoerd. Hij publiceerde in Snoecks en bev(i)(o)nd zich in de inner circle van denkende doeners zoals o.a. Panamarenko.

Bezoek de solo  tentoonstelling All about Eve, enkel op afspraak

Galerij De Groene Hond, Korenmarkt 7, Mechelen.
Nog te bezoeken tot 25 augustus 2020 (+32478740020 Sofie or +32475738183 Theo)

Meer info: http://www.Bartramakers.com

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord