Artiest in de kijker: Kloot Per W – De kracht van Stuckisme

by Knopskaya

Kloot Per W (geboren als Claude Perwez in 1955) is een Vlaamse zanger, multi-instrumentalist, graficus, en illustrator. Zijn muzikale voorgeschiedenis en discografie zijn zo uitgebreid dat zelfs wij u dringend aanraden eens deftig te googlen en uzelf te verbazen. Vier decennia Belgische popgeschiedenis onder één hersenpan. Bovendien is de man een levende kwalitatief hoogstaande encyclopedie wat de geschiedenis van rock, pop en alle uitwassen daarvoor en na betreft. En daar stopt de creativiteit niet.

In de punkperiode had hij z’n eigen fanzine AZZMA waarvoor hij de lay-out verzorgde en strips tekende die later ook in het rockblad Riff Raff gepubliceerd werden. In 1986 begon hij met pasteltekeningen op groot formaat papier en z’n eerste tentoonstelling. Hij ontwierp niet enkel platenhoezen voor diverse groepen en Studio Brussel verzamel-cd’s maar ook boekcovers voor onder andere uitgeverij EPO en andere publicaties.

Kloot schakelde later over naar acryl op doek, en sloot zich aan bij de beweging van punkrocker Billy Childish het ‘stuckisme’ (de kunst van het blijven steken – to be stuck –  in het figuratieve met een houding van ‘we weten het wel, we weten wel dat het NU anders moet maar we tekenen graag en zien graag felle kleuren en willen het simpel houden om naar te kijken, geen grote boodschappen of cynische decadentie). Dit als reactie op de veel te veel aandacht opslorpende conceptuele-ideeënkunst van tegenwoordig.

Kloot Per W zelf noemt zijn werk met graagte popart, felle kleuren en simplistische lijnen. Door sommigen wordt hij honend gezien als die muzikant die ook schildert maar hij werd reeds twee keer geselecteerd voor de Canvascollectie, en exposeerde bovendien wel reeds een vijftigtal keer met succes in het binnenland en in Duitsland, Nederland en Spanje.

(Bron: Wikipedia)

Kloot Per W werkte samen met kunstenaars als Werner Pans, Cloo Potloot, Hugo Tanghe en Hendrik Gardyn, met wie hij een serie Perliens tot stand bracht – twee kunstenaars, 1 doek.

Kleurrijk en fantastievol werk, dat enige erotiek niet  schuwt.

Kloot Per W is zoals zijn werk: selfmade, no nonsense and with a twist

Bij interesse in zijn werk,  kunt u Kloot Per W contacteren via: jungleklan@telenet.be

 

 

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord