Bart Boodts legt mens en maatschappij puur vast – iedereen bloot met kleren aan

by Knopskaya

De coronacrisis heeft ons allemaal naar ons kot gestuurd. We voelen ons opgesloten en toch zijn we ergens vrij. Karakters kunnen zich niet meer voor mekaar verstoppen. Gezinnen krijgen extra tijd samen, mensen doen dat werkje dat allang nodig was. Ieder vult zijn tijd in op zijn manier, de pure mens komt boven.

We zien en horen taferelen van drukte aan winkels, horen geluiden van wie wel of niet naar buiten wil en waarom. En toch, er is nog zoveel levensvreugde in kleine dingen te vinden zoals gewoon samenzijn, de was ophangen, uit uw deur gapen naar wat voorbijkomt. Het heeft iets nostalgisch, vroeger was het gewoon en eigenlijk nu nog steeds. Het zijn die dingen waarvoor fotograaf Bart Boodts wel uit zijn kot kwam.

Het is iets anders en toch niet zo verschillend. In Boodts ‘ werk komt de innerlijke schoonheid van de mens uiterlijk naar buiten. Een portret is nooit zomaar een portret,  gelijk of het gezinsfotografie of artistiek (naakt) betreft. Deze reeks van foto’s – via o.a. de sociale media te volgen – geeft een mooie combinatie van al zijn troeven weer; het innerlijke leefgebied van de mens, blootgelegd in eigen habitat.

Mensen
Boodts: Urban Photography  is niet onmiddellijk mijn specialiteit, maar in mijn fotografie zijn zeker mensen belangrijk. Mijn uithangbord is  Iedereen is mooi, en dat is ook zo. Natuurlijk, straatfotografie leunt sterk aan bij mijn huwelijksfotografie of gezinsfotografie, dus in die zin is het wel heel belangrijk.

De raamportretten zijn er eigenlijk gekomen om mezelf fysieke beweging te geven, i.p.v. heel de dag voor de computer te zitten zonder de nodige beweging. Nu mijn zaak als fotograaf gesloten werd door de crisis, en het aannemen van opdrachten verboden is, ben ik mijn fiets opgesprongen om enkele beelden te maken van de tijdsgeest waarin we nu leven: de mensen ‘in hun kot’, de mooie spandoeken, de lege straten, de warmte en liefde die er heerst. Fotografie heeft als basis ‘het vastleggen van herinneringen’, en die basis streef ik graag na nu, wederom mijn camera beleven als mijn hobby. We kunnen fotootjes nemen met onze smartphone, maar ik fiets liever met mijn camera rond om deze mooie beelden te vangen. Zo blijf ik dagelijks een uurtje in beweging.

In beeld
Corona dag1 11: Deze mensen werken beiden in de zorg van AZ Rivierenland bij de Covid-patienten. Vorig jaar heb ik hun huwelijk mogen fotograferen, nu in een andere situatie.

 Corona dag1 44: Dit koppel komt de zus van meneer bezoek aan het raam van het woonzorgcentrum. Veel liefde aan een vensterraam


 Corona 2 14: Langs het zijtuintje kreeg ik de inkijk op een liefdevol koppel waar het leven gewoon zijn gang gaat tijdens de lockdown: zij doet de was, hij spit de grond in de tuin om, de hod zag dat het goed was

 Corona dag1 39: Deze foto in Schelle toont in 1 beeld het straatbeeld; de info over het nieuwe virus: Covid 19

Header:  Corona 3 9: Dit warme gezin zette zich vlak voor hun gevel met de mondmaskers die een vriendin van ze heeft gemaakt. Deze foto weerspiegelt een beetje de angst rond besmetting, waar tegelijkertijd het hechte van het gezin wordt getoond.

De link naar de hele reeks is: https://www.facebook.com/bartboodtsfotografie

website Bart Boodts: www.bartboodtsphotography.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord