Bjornoart exposeert bij XPO Antwerp – Everyday in free fall

by Knopskaya

Welkom van 27 augustus tot 12 september van donderdag tot maandag bij Xpo Antwerp, een galerij in het historische centrum van Antwerpen, waar een mooi aanbod van werk van hedendaagse (Belgische) kunstenaars te bewonderen is.

Deze maand exposeert  Bjornoart

Eerder te lezen op Cultuurpakt:

Björn De Buck is zo veelzijdig als zijn naam, en laat zich evenmin kneden of in een hokje stoppen. Nadat hij 10 dagen lang Bjorno heette, maakten de autoriteiten er opnieuw Bjorn van. En toch staat hij er, als Bjorno, een verhaal van een kunstenaar die weet wat hij wil.

Het was onvermijdelijk dat Bjorno zijn tekentalent ontwikkeld zou zien. Zijn vader thuis gaf hem steeds opdrachten die op het eerste gewicht eenvoudig lijken, maar het helemaal niet zijn. De koffiekan die op tafel staat bvb, een ei,… Teken je dat met een schaduw, in welk perspectief, enz…

Ambacht
Het zorgde voor een leergierigheid, die uitmondde in een inschrijving in de akademie van Eeklo toen hij 13 jaar oud was. Jarenland heeft hij zich verdiept in de tekenkunst en technische kennis op gedaan die hij later zou gebruiken in zijn werken. Uiteindelijk specialiseerde hij zich in restauratie en steenkapperij. Wat hem daarbij vooral fascineert, is de kunst van de ambacht, al je kennis gebruiken om iets terug als nieuw te maken. Kunst is vrij, maar techniek is onontbeerlijk in deze branche. Iets wat vaak wordt vergeten, kennis gaat steeds verder achteruit. Bjorno werkte aan gebouwen waar de meeste mensen van dromen zoals het Nederlandse Koninklijke Paleis en de Franse Zonnetuin.

Het is de cartoonart die Bjornoart tegenwoordig in de schijnwerpers plaatst; op doek, paspoppen, melkpakken, spaarpotten en zelfs elektriciteitskastjes.

XPO Antwerp – Leeuwenstraat 6 – Antwerpen – Place to be

http://www.XpoAntwerp.com

http://www.Bjornoart.be

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord