Elke Cuypers – De kracht van creëren

by Knopskaya
Elke Cuypers is een kunstenares die haar creativiteit botviert dankzij haar kleurrijke verbeeldingswereld. Die wereld maakt ze nog liefst zelf. Als kind al wilde ze geen super-de-luxe barbiehuis krijgen van de Sint. Neen, dan huis zou ze wel zelf maken met al het materiaal dat ze kon vinden. Kartonnen dozen, behangpapier, noem maar op. Ook het tekenen zat haar in het bloed. In het tweede leerjaar won ze haar eerste wedstrijd en mocht haar prijs ophalen bij de burgemeester. Het maakte zo’n indruk op het jonge meisje dat ze absoluut verder wilde gaan.

Een bezoekje aan haar expo te Mechelen, geeft inzage in een kleurrijke wereld, een speelse wereld, waarbij artistieke vrijheid zowel qua stijl als materiaal primeert. De schoonheid van het spontane. Grote figuren binnen een serreële opstelling brengen de gedachten van de toeschouwer op dreef. Bij elk schilderij kunnen minstens tien verhalen worden uitgevonden. Een Elke Cuypers in huis heeft een fijn aspect voor alle leden van uw gezin, jong en oud.

Geboren ondernemer
Uiteindelijk ging ze decor en visual merchandising studeren waardoor ze op haar twintigste reeds zelfstandig etalagiste was. Na 12 jaar kroop het bloed waar het niet gaan kon en koos ze definitief voor de schilderkunst. Ze ging naar de academie van Lier, waarna ze zich nog specialiseerde. Uiteindelijk begon ze haar eigen huisgalerij  ART UUR te Lier.

Elke had oorspronkelijk een eigen atelier in een aanbouw in de tuin.
Hier heb ik eerst geprobeerd of lesgeven aan anderen zou aanslaan. Een jaar later kregen wij de kans om het huis van de buurvrouw te kopen en is het idee gegroeid om naast het atelier ook een tentoonstellingsruimte te bieden voor andere kunstenaars.
De reeks die ze momenteel tentoonstelt bij Galleria Het Oog te Mechelen heet  ‘kijken en zien’ .
Vaak kijken wij wel maar zien wij niet wat er echt aan de hand is . Wanneer wij vragen ‘ hoe gaat het’ , willen eigenlijk alleen ‘goed’ als antwoord. Anders voelen wij ons ongemakkelijk wanneer wij dieper moeten ingaan op de dingen. De mens is oppervlakkig geworden.
Tentoonstelling open tot eind februari 2022 van dinsdag tot en met zaterdag van 12 tot 17 u, Befferstraat 22, 2800 Mechelen

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord