Expo Flash @Siamsally: Kunst en Keuken met een gezonde snuif Kitsch

by Knopskaya

Food and Flash

Het is in Borgerhout dat actrice Sally-Jane van Horenbeeck achter de kookpotten staat van haar Thais streetfood restaurant Siamsally. Indien u denkt hier enkel eens goed te kunnen komen dineren bent u wel aan het juiste adres, maar zal u nog zoveel meer ontdekken. Van Horenbeeck maakte samen met  haar man – eveneens acteur – Robert De La Haye van het restaurant dat zich op een gezellige binnenplaats bevindt, een oase voor al wie houdt van sfeer, interieur en kunst. Dit onder meer door de galerij die zich aan de zijkant van het pand bevindt. Zo goed als maandelijks exposeert er een andere kunstenaar – dit totaal stijlongebonden.

Het interieur is op een simpel concept gebaseerd: beschilderde muren en lange houten tafels en banken, aangevuld met luxe zitbanken, vintagespullen en gezellige zitkussens. De afwerking gebeurde niet  met vijf miljoen spiegeltjes en olifanten, maar gewoon door  middel van het sfeervol plaatsen van bamboe-elementen en (lege) blikken Thaise producten zoals cocosmelk of lychees. In de muurschilderingen werd wel gebruik gemaakt van goudverf, onder andere voor de S-vormige draak die symbool staat voor het restaurant. Het is deze maand dat kunstenaar Johan Dekens, ontwerper van dit logo er zijn expo Flash voorstelt.

To Bling or not to bling

De achtergrond van Dekens is zijn opleiding als stylist, wat duidelijk tijdens deze expo naar voor komt. Hij werkte kaders uit en maakte van oorlogsmateriaal een ding waarmee men graag zou wegrijden op een eenhoorn. Bovendien zijn er strategisch lichtjes bevestigd in de kaders. U herinnert zich vast nog die episode in uw jonge leven waarbij u zich sociaal verplicht voelde om al wat blinkt als kitsch te bestempelen nadat u jarenlang ridder of prinses wilde zijn. Laat dit een pleidooi zijn voor roze, blinkers en bloemen. En neen, het is niet zeemzoet.

Het tentoongestelde schilderwerk toont vooral  een mooi beeld van proportie binnen de studie van lichamen en is gekarakteriseerd door sterke emotionele aspecten: omarmingen, gezichten die innig of wanhopig naar beneden kijken – een zekere tristesse. Daarnaast is er ook een flinke portie rock, glamm ’n roll dankzij de portretten van bvb. Mick Jagger en Iris Apfel.

Neemt u tijdens de komende weken rustig tijd voor een etentje op dit adres. Wedden dat u mogelijk kleurrijk en verlicht  naar huis terugkeert?

 

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord