EXPO The Eye of Feeling – Art By Nans

by Knopskaya

Op zaterdag 6 augustus 2022 start in Galleria Het Oog te Mechelen een volgende solo tentoonstelling van Art By Nans. Art By Nans is het alter ego van kunstenares Nans, Nancy Luijks afkomstig uit Essen.

Deze tentoonstelling omvat een reeks schilderijen in de kunstvormen Mixed Media en Art in a Bottle.

Nancy Luijks heeft een artistieke opleiding genoten in de grafisch beeldende kunsten. Aanvankelijk maakte ze portretten maar evolueerde stilaan in de richting van haar eigen stijl.

Rond 2010 ging ze terug aan de slag met verf en doek, en sinds 2019 leeft ze zich uit professioneel volledig uit in abstracte landschappen in warme, aardekleurige tinten.

Het is nu al de derde keer dat Nancy Luijks exposeert in Galleria ’t Oog, te Mechelen. De indrukken die Nancy Luiks opdoet en de voorwerpen die haar opvallen worden stuk voor stuk verwerkt in betekenisvolle composities.

Graag willen we u uitnodigen hier bij te zijn.

Nancy houdt ervan dat de dingen vloeien. Centraal stond in het begin de cirkelbeweging. De cirkel van het leven, de continuïteit van energie kwam naar voor in de vorm van stuurwielen, cirkelzagen en klokken. Ze voelde zich toen klaar om haar werk aan de wereld te tonen. We noemden het toen The Art of Living.

Haar levensstijl straalde haar kunst toen reeds uit, hetgeen de aandacht trok van lifestyleprogramma’s (aanvullen) en magazines (aanvullen). Haar eerste solo-expositie vond van 12 tot 25 maart plaats in Kasteel Withof te Brasschaat.

Tegenwoordig doorbreekt ze de cirkels die het leven lieten gedijen en gaat ze nog een stapje verder door het verwerken van totale vrijheid. Grote bewegingen, geen angst maar zelfvertrouwen. The Art of feeling.

Ze combineert het fragiele met het ruwe.  Hard en artificieel materiaal zoals metaal wordt gekoppeld aan natuurlijk materiaal. Zo wordt er boomschors gebruikt in een werk dat ze tegenkwam tijdens een wandeling.

Tijdens deze expositie kunt u zich opnieuw laten onderdompelen in een totaal-beleving.

Bron: Cultuurpakt

In het interieurboek Stijlvol Leven en Wonen – op het gevoel omschreef auteur Patrick Retour haar werk als ‘unieke doorvoelde kunst met een decoratieve impact’. ‘Je voelt de hand van de artieste pur sang, Nans‘ kunst ademt’.

 Nans’ verbondenheid met de natuur en de vergankelijkheid zowel vernieuwbaarheid der dingen vormen een leidraad in haar artistieke werk. Bron: Kunstgids Worldwide

Look out magazine schreef: Kunstenares ‘by nature’ Nans brengt hedendaagse kunst in verschillende vormen. Met haar expressieve boodschappen wil ze anderen helpen, onvermoede emoties en talenten in zichzelf te ontdekken, te waarderen en te ontwikkelen. Een unieke uitdrukkingsvorm waar de toeschouwer van kan leren. Meer dan eens is dit de impuls voor een gepersonaliseerd werk in opdracht.

Mixed Media als pure expressievorm

 Bij het concept Mixed Media worden meerdere materialen samen gebruikt. Het resultaat vormt echter geen collage, maar mondt uit in een schilderachtige techniek met acrylverf.

Elk schilderij heeft een apart verhaal en een specifiek gevoel dat ze aanbrengt in reliëf en diepte. Doorgaans met zachte tinten dicht bij de natuur, om een natuurlijke impuls aan haar werk te geven.

 In deze tentoonstelling The Eye of Feeling zal naast de werken met deze Mixed Media-beleving ook de Art in a Bottle creaties worden voorgesteld. Dit omschrijft zich als een handgemaakt, mogelijk gepersonaliseerd kunstwerkje gecombineerd met een fles gin van 7Sins Drinks .Het kan een portret van een dierbare zijn, huisdier, een tekst tot zelfs een logo.

Wanneer

Zaterdag 6 augustus tot en met 27 augustus 2022.

Van dinsdag tot en met vrijdag van 12u tot 18u

Zaterdag van 12u tot 17u

 

Waar

Galleria ‘Het Oog’ bij ‘De Brillenman’

Befferstraat 22

2800 Mechelen

 

 

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord