Kunst in de kijker – De innerlijke landschappen van Rose Demonie

by Knopskaya

Rose Demonie is een geboren en getogen sterke West-Vlaamse vrouw, die vele watertjes mocht doorzwemmen – watertjes die ze omzette in vijvers vol kleur langs kronkelende wandelpaden; haar innerlijke landschappen.

De artistieke gevoelens borrelden bij de jonge Rose op als natuurlijk communicatiemiddel, nadat haar vier jaar oudere broer bij een ongeval voor de ouderlijke woning om het leven kwam. Door dit drama zag ze zich genoodzaakt om te communiceren via de muziekinstrumenten die ze als Sint-Maarten-cadeau ontving. Door haar emoties via muziek te plaatsen, ontstonden er innerlijke landschappen in haar hoofd, vlotte natuurlijke lijnen met kleurrijke invulling.

“Ik wilde niemand tot last zijn, wat me later een grote zelfstandigheid bezorgde. Ik kon energie verzamelen om me vrij te vechten op het moment dat het  leven hard werd.”

De weg van het leven

“Er werd me later aangeraden kunstacademie te volgen. Mijn moeder maakte trouwens ook prachtige tekeningen en speelde muziek, hetgeen me inspireerde.”

Rose ging uiteindelijk verpleegkunde studeren, kunst als emotionele expressie was in die tijd voor een deel van de maatschappij nog een soort van veredelde hobby. Uiteindelijk werd het leven hard. Kanker, een echtscheiding en tig van familiale problemen kleurden het landschap van Rose Demonie donker… Tot ze  weer naar de academie ging en haar leraar haar  7 jaar  later zei dat ze haar hart moest  volgen, ook in de kunst. Sinds die dag bloeien er mooie landschappen aan muren, op tentoonstellingen en in huiskamers – geschilderd door Rose Demonie. U kunt ze bekijken en bestellen via Rose.

 

“Ik wisselde ongeluk in voor blijdschap”

Rose Demonie

Laureaat in de academie te Roeselare jaar 2000 schilderkunst, grote onderscheiding als afgestudeerde beeldhouwer. Heeft drie jaar keramiek gevolgd, momenteel bezig met tweede jaar cross-over, ook in de academie te Roeselare. Heeft tentoongesteld via Sabam, alsook enkele steden zoals Gent, Brugge, Roeselare, Kapelle op den Bos. Staat in het boek De vrouw van de vroegere Belfius Bank. Nam een aantal prijzen in ontvangst van de burgemeester van Roeselare, alsook de prijzen Walaeys en Galerij Blomme te Roeselare. Maakte twee maal een piramide met 5000 schoenen; bij de v.z.w. de wekker in het Sterrebos te Rumbeke en te Gits Wateku – Wandelen tussen kunst.

contact: rosedemonie@gmail.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord