Kunst, maar dan goed bekeken

by Knopskaya

Kent u het fenomeen? U wil graag een expo bezoeken, maar de openingsuren zijn beperkt. Liefst wil u gewoon even binnenspringen na een drukke werkdag of tijdens de middagpauze en vrijblijvend rondkijken, zodat uw batterij weer even opgeladen is. Vaak staat u ook in het stadscentrum voor een gesloten deur tijdens de week.

De Mechelse “brillenman” Koen Van Pottelbergh vond de oplossing. Hij vormde zijn brillenzaak om tot een volwaardige galerij, waar hij naast trendy brillen, eveneens kwalitatief hoogstaande kunst tentoonstelt en verkoopt. Iedereen die zin heeft in een galerijbezoek tijdens de winkel- en kantooruren kan er vrijblijvend gaan grasduinen. Het is de natuurlijkste manier om mensen in contact te brengen met kunst en bijgevolg cultureel besef op te laten wekken. Voor de kunstkenner en /of -koper die het centrum van Mechelen bezoekt, is het dan weer fijn om naast kledij ook kunst te kunnen shoppen.

De galerij werd – in het bijzijn van schepen van cultuur Björn Siffer –  feestelijk geopend op 17 oktober,met een tentoonstelling van kunstenares Astrid Van den Bosch, onder de naam Art de Voir. Deze artieste maakt prachtige grote tableaus vol kleur en reliëf. U kunt haar werk nog tot en met 23 november gaan bewonderen.

Komende expo’s 

28 november 2019 – 17 december 2019: fotograaf Henk Van Cauwenbergh
19 december 2019 – 16 januari 2020: Ivo Vandenbroeck
23 januari 2020 – 28  februari 2020: Deborah Missoorten
6 maart 2020 – 12 maart 2020: Judith Skimbiranskas

Zien geeft kunst een ziel: Befferstraat 22 – 2800 Mechelen

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord