Nancy Luijks staat in haar vrouwelijke kracht

The art of feeling

by Knopskaya

Toen we Nancy Luijks vorig jaar leerden kennen borrelde ze van de creativiteit. De indrukken die ze opdeed en de voorwerpen die haar opvielen werden stuk voor stuk verwerkt in betekenisvolle composities. Centraal stond de cirkelbeweging. De cirkel van het leven, de continuïteit van energie kwam naar voor in de vorm van stuurwielen, cirkelzagen en klokken. Ze voelde zich toen klaar om haar werk aan de wereld te tonen. We noemden het toen The Art of Living. Haar levensstijl straalde haar kunst toen reeds uit, hetgeen de aandacht trok van lifestyleprogramma’s en magazines.

Voor haar eerste solo-expositie die van 12 tot 25 maart plaatsvindt in Kasteel Withof te Brasschaat gaat ze nog een stapje verder. Ze doorbreekt de cirkels die het leven lieten gedijen en zet ze zonder angst om in vrijheid. Grotere bewegingen, geen angst maar zelfvertrouwen. The Art of Feeling.

Het is de normale weg van de kunstenaar, de connectie met het eigen ik die uiteindelijk voor overdracht naar anderen zorgt.

LAYERS
If you peel back the layers of your life, the stillness is waiting. That stillness is you

Ze combineert het fragiele met het ruwe.  Hard en artificieel materiaal zoals metaal wordt gekoppeld aan natuurlijk materiaal. Zo wordt er boomschors gebruikt in een werk dat ze tegenkwam tijdens een wandeling.

Wanneer je zoiets tegenkomt, moet je beseffen dat deze timing je de weg toont om er wat van te maken. De timing voor een werk, maar ook de timing om in je eigen kracht te gaan staan. Je ziet dan dat je zelf fragiel bent in een harde wereld.  Daarnaast moet je ook vaak hard lijken vanbuiten, terwijl je binnenkant dit tegenspreekt. Die ruwe realiteit samenvoegen met warme, romige kleuren geeft de toeschouwer een gevoel van veiligheid en berusting. Ik wil zelfvertrouwen doorgeven.

FREEDOM
Wings are free only when they are wide open in flight. On one’s back they are a heavy weight

De vrijheid die ArtByNans beschrijft zijn terug te vinden in de gehele nieuwe collectie. De Ballerina die vrij wil dansen en bewegen. De Boom die vrij groeit en zijn takken uitslaat, als grote armen. De Eifeltoren die de hemel wil raken. Vinylplaten die voor muziekbeleving zorgen.

Ik experimenteer nu ook veel meer dan vroeger, het liet me toe mijn vleugels uit te slaan. De dingen die we meemaken op onze weg, sterken ons. Bij mij is dat niet anders. Ik denk dat mijn kunst veel meer een statement is geworden. Mijn werk waarin echte vleugels werden verwerkt geeft de evolutie van het willen losbreken weer. Mijn cirkels zijn blijven draaien, hebben zich geopend en mogen vrij en grenzeloos voortbewegen.

Binnen haar vertrouwde stijl maakt ze nog steeds portretten in  zachte rustgevende aardetinten.

Daarnaast is Nancy Luijks nog steeds actief met asverwerking binnen portretten.

Het feit dat de dierbare op een mooie vlakke ondergrond centraal staat, creëert opnieuw die diepte waar ik voor ga, waardoor je de aanwezigheid nog beter kunt ervaren. Het is de kringloop van het leven en dat mag best bespreekbaar zijn. Het was voor mij een heel mooi moment, omdat diegenen die het werk bestelden echt wel mijn kunst begrepen hadden.

Tijdens deze expositie kunt u zich laten onderdompelen in een totaal-beleving. Zo kunt u zich tijdens een gin-tasting laten verwennen en een originele art-bottle aanschaffen. Een echt schilderij wordt verwerkt in een fles. Een geschenk wordt zo nog extra persoonlijk. ArtByNans maakt voor dit concept portretten en hartverwarmende boodschappen op bestelling.

Gin Tastings vinden plaats op vrijdag 18 en 25 maart van 18u tot 21u.
De expositie ‘Art of Feeling’ is alle dagen open van 11u tot 16u. Maandag gesloten
Kasteel Withof -Bredabaan 906 – Brasschaat
Ingang Essensteenweg 29 Brasschaat
https://artbynans.com/

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord