Sarah Versteele: De perfecte imperfectie

April-tentoonstelling in Galleria Het Oog

by Knopskaya

Als kind was ik dol op mijn grootvader, een gepassioneerd kunsthistoricus. Bij elk bezoek bracht hij kunstboeken mee. Op zijn schoot ontdekte ik schilders en beeldhouwers doorheen de geschiedenis.

Mijn passie voor kunst is vroeg geboren. Ik tekende en schilderde voortdurend en won veel tekenwedstrijden. Tijdens mijn kunstopleiding won ik in ’95 een kunstwedstrijd van Knack, waardoor ik de eerste professionele schilderopdrachten kreeg. Ik rondde mijn studies Plastische kunsten af met onderscheiding en begon les te geven in kunst aan jongeren en volwassenen.

Zoektocht

Ik ben gebeten door de filosofie over perfectie versus imperfectie, geïnspireerd door de innerlijke wereld t.o.v de buitenwereld.

Ik ben continu op zoek naar hoe het beter kan, hoe het anders kan. Ik besef dat deze zoektocht oneindig is en dat perfectie niet bestaat, het zou toch maar saai zijn.

Ik schilder soms minimalistisch, maar meestal expressief en met veel kleur. Ik laat mijn intuïtie graag de vrije loop waarbij ik graag verschillende soorten verf en materialen gebruik zoals pure pigmenten, zand en andere speciale mediums om meer uitdrukkingskracht te brengen in mijn werk. Ik leg letterlijk en figuurlijk verschillende niveaus in mijn kunst, reliëfschilderijen en 3D art. Sommige schilderijen krijgen met speciale belichting een andere dimensie.

De zoektocht naar perfectie versus imperfectie uit zich in figuratieve en abstracte kunstwerken. De balans tussen licht en donker, chaos en ritme, eenvoud en drukte, intensiteit qua vorm en kleur uit zich in bijzondere werken.

Ik wil de wereld mooier maken met kunst, we hebben vooral veel positiviteit nodig. Ik hoor soms van mensen dat mijn werk hun gemoed kan doen omslaan, en dat gelukkig in de positieve zin.

Kleur

Kleur is broodnodig, het kleurt onze ziel en ons leven. Zonder kleur is er geen leven. Ik hou van kleur en gebruik graag felle kleuren. Elke kleur heeft ook een diepere betekenis en heeft invloed op ons.

Niet iedereen heeft dezelfde kleurkeuzes want deze zijn erg persoonlijk. Kleuren zorgen niet alleen voor de juiste sfeer van ons interieur, ze beïnvloeden ook onze menselijke geest. Elke kleur zorgt voor een bepaald effect en gevoel.

Om een gewenste stemming en gedrag te creëren kunnen bepaalde kleuren gebruikt worden. Warme kleuren zoals rood beïnvloeden bijvoorbeeld ons koopgedrag.

Ik vind de psychologie hier achter ongelooflijk boeiend.

Voelen

Ik wil dat mensen mijn werk gewoon ‘voelen’, dat ze er door geraakt zijn, dat ze er naar blijven kijken…

Elk werk heeft zijn verhaal en dat licht ik graag toe, maar eigenlijk hoeft dat niet altijd. Soms zien mensen er iets totaal anders in en dat vind ik geweldig, dan luister ik graag naar hun verhaal.

De verandering van perceptie en inzicht is zo interessant. We mogen onze fantasie meer de vrije loop laten en kijken wat er komt.

Plannen

Ik ben professioneel kunstenares en ik krijg veel opdrachten, ik werk aan projecten voor particulieren, bedrijven, horeca, ziekenhuizen enz…

Ik schilder dus ook ‘op maat’ en werk steeds aan nieuwe kunstwerken voor mijn volgende expo’s. Deze vinden plaats in binnen-en buitenland. Voorlopig heb ik dit jaar nog expo’s in Tremelo, Wakkerzeel, de Kempen, Antwerpen en Hasselt. Er liggen ook al expo’s vast voor 2024. Voor meer info kijk op www.sarahversteele.be of bij Atelier Sarah Versteele bij instagram, facebook en LinkedIn.

Graag doe ik iets terug voor de gemeenschap, ik geef bijvoorbeeld workshops in het kinderziekenhuis van Gasthuisberg en aan revalidanten in UZ Pellenberg.

Scheppen is leuk! Sterker nog: het is vreugde.

 

Expo bezoeken?

Galleria Het Oog

Befferstraat 22 in Mechelen van dinsdag tot en met zaterdag van 13 tot 17 u – heel de maand april

Openingsreceptie donderdag 6 april van 19u tot 23u

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord