Himmelsrit – Yves Beaumont exposeert in Antwerpen

by Knopskaya

Kunstenaar Yves Beaumont (Oostende, 1970)  geeft gloed en gelaagdheid aan natuurfenomenen als wolken en kolkend water. Tijdens zijn expo die nog de hele maand mei loopt te Antwerpen onder de naam Swelling Seas laat hij de bezoeker genieten van zijn recentste werk.

Romantiek
Als jonge schilder was hij reeds geboeid door de romantische klassiekers en de landschappen die daarin terug te vinden zijn. De verworvenheden van toen, probeert hij naar een hedendaags tijdsbeeld te vertalen door de grenzen van een klassiek thema af te tasten.  Schilders van toen zoals Inness, Turner en Corot blijven hem inspireren tot nieuw werk, trouw aan het traditionele metier van de schilderkunst.

 

Gelaagdheid
Zijn schilderijen brengen rust in het woeste. Laag na laag laat hij de zee opkomen , de wind waaien en de golven aanzwellen tot er een warme en rustgevende gloed over het geheel ontstaat. Het geeft de zee iets mannelijk moois, als legt hij de blanke pit van de ruwe bolster bloot. Men berust in de elementen, en snapt het gevoel van de zeevaarder die daar moet zijn, zelfs al betekent het de ondergang.

 

Wagner
De hemel heeft steeds iets dreigends, iets Wagneriaans, alsof er zo enkele Walkuren heldhaftig kunnen door komen gevlogen op prachtige karren met romantische ornamenten die het geheel verzachten. Men voelt de spanning en wordt toch omgeven door een zekere Sehnsucht.

U wist niet of u dat eerste terrasje in Antwerpen of aan zee zou willen beleven?

Onze suggestie:

http://www.Yvesbeaumont.be

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord