Alaska Gold Rush – Menselijk Mooi

by Knopskaya
Alaska Gold Rush zou als som 1 + 1 = 1 maken
Alaska Gold Rush combineert songwriten met folkmuziek om zo extra paden te kunnen bewandelen. Poëzie en verhalende teksten kleuren hun identiteit, die wordt ondersteund door beide frontmannen – Renaud Ledru (gitaar & vocals) en Nicky Collaer (drums).
Met hun eerste twee albums en collectie aan EPs, hebben ze ditmaal hun fantasie volledig de vrije loop gelaten. Iets wat de reputatie die ze de afgelopen jaren hebben opgebouwd enkel maar ten goede kon komen. Human Flare is een album vol persoonlijke verhalen. Tien sprankelende nummers vatten ze samen. Het gaat van nostalgisch kattenkwaad naar het verhaal en de ervaringen.
Opgenomen en gemixt in Brussel door Gaethan Dehoux (Témé Tan, BRNS, Alpha 2.1), focust dit nieuwe album zich op melodieën en dynamieken die zorgvuldig werden opgebouwd. Ook de video’s werden zelf gerealiseerd zodat beeld en geluid perfect in balans is. Uitgegeven door het onafhankelijke Belgische label Luik Music, French Cowboy À La Mode & Ideal Crash.
Renaud Ledru:

Deze plaats is erg persoonlijk geworden ondanks er oorspronkelijk geen concept vastlag. De menselijke touch kwam gewoon telkens weer naar boven, het licht dat in ieder mens schuilt. We houden zelf ook van portretten, van naar mensen kijken hoe ze zijn. Het is als mensen omarmen, souvenirs aankleden met fantasie. De titel werd op de duur een soort van vanzelfsprekendheid. De cover ook, ik zag mezelf terug als klein starend jongetje.

Ons groepskenmerk is dat we met zijn tweeën veel ruimte vullen, we houden van dynamiek en verrassing.  We houden ervan om de spanning op te bouwen. We spelen met harde momenten en zachte momenten en houden ervan om alles te mengen. Vooral op het podium is dat zeer goed voelbaar.

“Arsonist” is inderdaad een apart nummer vol jeugdsouvenirs, naar de tijd vol schelmenstreken. Een portret van ik met mijn beste vriend in het verleden. De energie die je hebt als je jong bent. Ik hield toen van Deftones, het is een beetje een knipoog naar hen. De manier van het te zingen, de percussie.  We hebben ons goed geamuseerd. We zijn gemotiveerd om wat meer dynamiek te brengen in de toekomst.

“My hands” is intiemer. Eigenlijk zijn al onze nummers intiem want persoonlijk. Die twee stukken hebben we nog meer in die geest geschreven, meer emotioneel.

We hebben de link naar de folk en daarom is het belangrijk om een verhaal te vertellen. Geen fingerpicking –  er zijn veel mensen, veel melodieën. We houden van energie, maar we houden ook van verhalen, van inhoud. Geen energie omwille van de energie. Dat is wat we echt pretentieloos hebben willen doen. We hebben echt iets mooi willen maken, iets aangenaam, iets dat aanspreekt.

 

10 mei staan we in Botanique. Allen welkom natuurlijk!

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord