Appassionalto – energieke passie voor diepe klanken

by Knopskaya

Een instrument is voor een muzikant als zijn kind, zijn partner en beste vriend tegelijk. Ze praten met mekaar en spelen op mekaar in. Die dierbaarheid tegenover de altviool wil Marc Sabbah album na album terug naar voor brengen. De perfecte omkadering is hierbij van primordiaal belang. Pianiste Eliane Reyes, met wie Sabbah al een aantal jaren een duo vormt zorgt voor datzelfde gevoel in twee richtingen. Instrumenten die communiceren met de uitvoerder, met mekaar en dit in twee richtingen. Dit album klinkt als een cirkel die perfect rond is.

Het album spreekt niet alleen, het beweegt ook. Er werd gekozen om sferen, beelden en verhalen aan mekaar te koppelen zodat de luisteraar letterlijkop sleeptouw genomen wordt door al dat moois. Wat is er nu mooier dan iemand alles te laten horen, waar jij met je hart bij bent. De liefde voor de diepe warme klank van de altviool energiek bezongen door de piano. De luisteraar kan niet anders dan volgen.

Frank Bridge leefde in een tijd van industrialisering, vernieuwing, vooruitgang, gedrevenheid. Hij had de kunst om een instrument bijzonder in de kijker te plaatsen doorheen zijn composities. Zo schreef hij in 1906 ook twee stukken voor altviool en piano. Het reflectieve Pensiero, wordt gevolgd door het intense Allegro Appassionato. Henri Vieuxtemps is vermoedelijk een van de lievelingscomponisten van Sabbah, haast geen concert of album zonder deze componist die hij bewijst door en door te kennen. Nostalgie ten top, afgewisseld met sterke contrasten in deze Élégie. Droomachtige sfeerbeelden uit de romantiek met de Märchenbilder van Robert Schumann. Zes populaire volksliederen van Manuel de Falla vertellen een verhaal over een geheime liefde en een weemoedig afscheid. Alle vrolijkheid van het verliefd zijn, het dansende lichtvoetige gevoel dat zich plots in spanning en tenslotte verdriet vertaalt.

Een album vol fijnzinnige levensvreugde en passie, dat u werkelijk alle hoeken van de gevoelskamer laat zien, zonder ervan te gaan duizelen.

Prospero PROSP0045 – http://www.outhere-music.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord