Breath – momoyo – adembenemend

by Klaas Chielens
Momoyo - Breath

momoyo is een nieuwe Gentse band samengesteld uit leden die hun strepen reeds verdienden in de muziek. Muzikanten die oa. speelden bij Uncle Wellington, Jan Verstraeten, Noémie Wolfs en Galine zorgen voor een nieuw geluid in de Belgische muziekscene. Hun debuutsingle, Breath, werd op 24 april losgelaten op de wereld.

Fris en intens, drijvend op nachtelijke beats, lo-fi synths, bezwerende strijkers en vooral een stem die je bij de keel grijpt, zijn kenmerken van de momoyo.

momoyo ontstond midden 2019 als een project van auteur en muzikant Jonas Bruyneel. In een zoektocht naar een fris en duister dansbaar geluid, werkte hij samen met voormalige Uncle Wellingtonmuzikanten zangeres Frie Mechele, altvioliste Esther Coorevits (I Will, I Swear, Noémie Wolfs), hiphopdrummer Renaud Debruyne en bassist Sven Sabbe (Galine) aan een reeks nummers die elk een aspect onderzoeken van wat een mens een mens maakt. Elke titel bestaat uit één woord, elk woord is een essentieel deel van het fenomeen mens.

momoyo werkte, sleutelde en experimenteerde in de luwte, en in verbleef in alle rust en met veel geduld in de studio met producer Klaas Tomme (Ides Moon, St. Grandson) en met Filip Tanghe (Balthazar, Warhaus). Alle muziek werd gemastered door Brian Lucey (Arctic Monkeys, Depeche Mode).

De debuut EP wordt deze zomer verwacht. Het geplande tourschema (België en UK) van de band is wegens de Corona crisis uiteraard zeer onzeker, maar we kijken er alvast uit om deze band ook live aan het werk te zien.

U kan de nieuwe single beluisteren via de normale streaming kanalen; Spotify en Apple Music

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord