Catbug: terugdenken aan die mooie zomer tussen bloemen en stro

by Knopskaya

Catbug. Dat is Paulien Rondou, een singer-songwriter die opgroeide in Duisburg, nabij Tervuren. Na haar studie ‘Kleinkunst’ in Antwerpen te hebben afgerond, verhuist Paulien naar de kleine boerderij van haar moeder en boer Stan in Westmalle. Ze vertrekt zonder een doel voor ogen te hebben. Niet veel later zouden hier wondermooie songs hun oorsprong kennen., waaronder ‘Oude Zomers’, de single die vandaag verschijnt in afwachting van het full-album dat eind oktober wordt verwacht.

Mooie eenvoud
Simpele dingen, waar je op het eerste zicht niet bij stilstaat; groene plantjes die ontkiemen in het ochtenddauw, de bruine ajuinschillen. Het is een beetje als een stilleven dat zich rondom je onttrekt. De mooie stemeffecten die in harmonie met o.a. fluit en piano op de achtergrond van fragmentarisch naar hoog en fijn variëren, als een mooie zomerweide in geluid vol fijn gras en veldbloemen. Een mooie driehoek tussen kleinkunst, poëzie en in de diepte een tikje country.

Eigenlijk allemaal niet zo gek als je de voorgeschiedenis bekijkt:

In 2018 releaset Catbug haar debuut ‘Universe’. Inspiratie voor haar nummers haalde ze uit het niet echt kunnen aarden in de stad, om dan – na lang twijfelen – te verhuizen naar rustigere oorden, waar ze rust vindt in de natuur en het alleen zijn. Drie jaar later runt Paulien samen met haar partner een bio-boerderij op diezelfde boerderij, dat vandaag de naam ‘De Paardebloemhoeve’ draagt. En wat blijkt? Het vormt – nog steeds – de ideale habitat om in alle rust en eerlijkheid bloedmooie songs te schrijven. 

In 2021 laat Catbug een nieuw album , ‘Slapen onder een hunnebed’op de wereld los, volledig Nederlandstalig op één nummer na. 

Herken je de stem van Paulien? Dat kan. Voor de podcasts ‘BOB’ (2017) en ‘El Tarangu’ (2019) van audiocollectief SCHIK schreef ze het eindlied dat te horen is aan het einde van iedere aflevering. Eind 2019 bracht The Great Vine, nieuwe band van Gaëtan Vandewoude (Isbells) en Pieter Van Dessel (Marble Sounds), de track ‘Light Years’ uit, waar Paulien de leadvocals voor haar rekening nam.

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord