Coeur de Pirate: de hemelse duivelin

by Knopskaya

Stel je voor. Je volgt een klassieke conservatoriumopleiding, maar toch blijf je iets missen in je leven. Je kan honderden malen werk van anderen interpreteren, maar wie begrijpt en interpreteert jou? – En je hebt net zoveel te vertellen.

Ontwapenend

Zo verging het ook de Frans-Canadese Béatrice Martin (geb.1989). Reeds op jonge leeftijd verdiepte ze zich in literatuur en poëzie, om vervolgens haar eigen gevoelens via woord en muziek uit te drukken. Haar piano-akkoorden zijn eenvoudig en sensueel, haar stem guitig en toonvast.

Oprecht

Haar woorden zijn melancholisch en eenvoudig en sleuren je mee in de spiraal van haar diepste gevoelens. Haar uiterlijk is al even guitig als haar stem. Daardoor overvalt haar inhoud de luisteraar mogelijk nog meer – een lichaam vol inkt, een ziel vol tekeningen, liederen vol waarde.

Even denk je dat het Chanson terug is van weggeweest, en sterker dan ooit. Het is bovendien meer sexy dan ooit. Maar zelfs zonder deze visuele factor zou het effect hetzelfde zijn. Ze trad op met grote namen in Canada en Frankrijk. De mix van stijlen is vaak positief verrassend. Zo coverde ze ook zowel Serge Gainsbourg als Amy Winehouse.

In 2008 lanceerde ze haar eerste album onder de artiestennaam Coeur de Pirate. De grootste aanrader binnen haar oeuvre is zonder twijfel het in 2011 gelanceerde album Blonde.  Samen met Jay Malowski vormt ze de groep Armistice, hun stijl leunt meer aan bij het country-genre. Haar volledige discografie kunt u raadplegen op www.coeurdepirate.com

Kende u deze duivelin-voelt-al nog niet? Rep u en klik hieronder.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord