De film van Capuçon

by Knopskaya

** Gautier Capuçon is momenteel hot. Hij ontpopte zich op korte tijd als een soort van tieneridool voor de meerwaardezoeker binnen de wereld van de Klassieke Muziek. Dat is ook zijn verdienste. Zeker na zijn prachtige opnames van Antonín Dvorák.

De nieuwsgierigheid naar zijn nieuwe album was dan ook groot. Het werd al gauw duidelijk dat hij zich had laten meeslepen in de roes van “laat ons Klassiek hip maken”. Hij maakte een prachtige clip in de sneeuw, een ietwat kitscherig filmpje rond De Zwaan van Saint Saëns. Dit album zou je doen dromen. De clips worden trouwens op een tweede schijf bijgeleverd.

Muzikaal is de verdienste er. Van de eerste tot de laatste noot is het cellospel af. Capuçons meesterschap valt niet te ontkennen. Maar toch smaakte het als dat veel te zware chocoladegebak dat je ontvangt na dat grote banket. Zeer grote lyriek, een muzikale pathos die van links naar rechts hopt. De Méditation de Thaïs, Vocalise, Elfentanz, Der Schwan… Ze zouden je tot rust moeten brengen, maar misten dat effect. Tussendoor klinken eigen composities van begeleidend pianist en componist Jérôme Ducros. Deze zijn dan weer van zo’n speelse aard dat er zich kortsluiting bij de luisteraar opdringt.

Conclusie: Misschien probeerde men gewoon filmmuziek te maken? Scenarist gezocht!


  • WAT: Intuition
  • WIE: Gautier Capuçon
  • UITGAVE: Warner Classics 0190295883959

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord