Down the Mississippi, in Gent.

by Klaas Chielens

Coronamaatregelen zorgen ervoor dat we deze weken ons vooral in ons hoofd proberen te verplaatsen. Even de gedachten verzetten. Goede muziek heeft de gave om ons te transporteren naar andere oorden… zo ook de cd Missy Sippy All Stars Vol. I.

Enkele dagen voor de algemene ophokplicht vierde het Gentse Bluescafé “Missy Sippy” zijn vijfde verjaardag. Het Blues en Roots café heeft in deze 5 jaar een stevige plek ingenomen in deze scene in België. Tal van clubconcerten, shows en de maandelijkse blues jams zorgden er voor dat de Missy Sippy een pleisterplek werd voor muzikanten die hun hart verloren aan de blues en roots muziek. Nu is er voor alle fans en liefhebbers een eerste verzameling van Missy Sippy All Stars.

De eerste seconden word je al meteen meegenomen naar de achteraf-zaaltjes van een café/bar in het zuiden van de VS, en dan moeten de instrumenten nog beginnen…
Met de ogen dicht, drankje in de hand, wiegend op de bluessy ritmes heb je meteen het gevoel van een fantastisch concert, “off the beaten track” waarbij je achteraf naar de andere aanwezigen kijkt en weet: wij hebben hier vanavond contact gelegd zonder een woord te zeggen… Deze fantastische muziek nemen ze ons niet meer af.

De selectie van 12 nummers tonen de veelheid van talent aan dat zich in de Missy Sippy ophoudt. Het is een staalkaart van de kwaliteit en diversiteit die duidelijk maakt waarom de Missy Sippy vandaag het epicenturm is van de Belgische blues- en rootsmuziek. De plaat bevat een mooie mix van originele en nieuwe nummers gespeeld door de huismuzikanten van de Missy Sippy. Onder leiding van Tiny Legs Tim worden de typische blues jams geënsceneerd op plaat. Twee vaste ritmesecties worden gecombineerd met verschillende muzikanten die steeds opnieuw tot een verrassend resultaat leiden. Door de tracks live en analoog op te nemen wist men de ideale sfeer van authenticiteit en spontaniteit te behouden.

Laat je meevoeren terwijl je in je kot blijft met klassiekers en verrassende nummers van oa. Olivier Vander Bauwede, Toon Vlerick, Vincent Slegers, Tiny Legs Tim zelf; ze moeten geenszins onderdoen voor de traditionals en reeds bekende nummers. Geniet, zonder mate van de typische Missy Sippy sfeer en eens het opnieuw mag: allen daarheen!

Met dank aan Pieter Chielens voor de inspiratie en tekstflarden

Tracklist

A1 Don’t You Mind People Grinning In Your Face (S. House)
A2 Abigail Blue (JD McPherson)
A3 Ride Through The Rain (O. Vander Bauwede)
A4 Something’s Got A Hold On Me (Etta James, L. Kirkland, P. Woods)
A5 Have You Ever Had A Feeling (T. Vlerick)
A6 Gotta Quit (V. Slegers)

B7 I’d Rather Go Blind (B. Foster, E. Jordan)
B8 Little Red Rooster (W. Dixon)
B9 Lawdy Mama (B. Moss)
B10 Cold Turkey (T. De Graeve)
B11 Poor Boy (Traditional)
B12 I Shall Not Be Moved (Traditional)

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord