Energiek, levendige Bach

by Knopskaya

Three instruments, three emblematic works, and three excellent soloists! With Sophie Gent on violin, Frank Theuns on traverso and Bertrand Cuiller on harpsichord, Les Muffatti offer a fresh interpretation of Bach’s Triple Concerto, the Fifth Brandenburg Concerto and the Orchestral Suite in B minor. Ze bieden een verscheidenheid aan orkestrale texturen, passend bij de meer solistische stijl in het Brandenburgse Concerto, en de afwisselende ripieno-tutti-zettingen in het Tripelconcert en de Suite.

Terwijl het Vijfde Brandenburgse Concerto werd gecomponeerd tijdens Bachs tijd in Köthen en kan worden beschouwd als het eerste pianoconcert ooit geschreven, dateren de andere twee werken uit zijn latere jaren in Leipzig. In deze werken benut Bach het volledige scala aan compositorische mogelijkheden dat hij tijdens zijn leven had verworven; De hoogst individuele combinatie van contrapuntisch kunstenaarschap en verhoogde zeggingskracht verwijst al naar de werken die hij in de laatste jaren van zijn leven componeerde.

Les Muffatti is vanaf het begin een van de toonaangevende artiesten op het Ramée-label; dit, hun tiende album voor Ramée, markeert ook het 20-jarig jubileum van het label.

Drie instrumenten, drie iconische werken en drie uitzonderlijke solisten. Prachtige, levendige muziek die met eigen karakter is naar voren gebracht. Ook de transcriptie, Alla Siciliana, waarbij de originele muziek bvb. voor klavecimbel werd geschreven, komt karaktervol naar voren. Alsof Bach ze origineel voor deze drie instrumenten zou hebben geschreven.  Een zeer energieke opname waarbij Bach in al zijn virtuositeit wordt geëerd.

RAM 2301 http://www.outhere-music.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord