Handkerchief – Mutiny Ballads & Fishguarding Songs

by Klaas Chielens

Het woeste zeemansbestaan, op een gammele boot in verre wateren, is één van de terugkerende thema’s in de muziek van Handkerchief. We horen de havens van zeven zeeën in een onweerstaanbare mengeling van Europese rootsmuziek, rock ‘n roll, ska, gypsy, surf, calypso en rumba. In hun onmiskenbare zeemansblues volgen ze telkens weer de lokroep van de oceaan.

Hun debuut ’Dancing Bones’ (2015) werd meteen enthousiast onthaald in De Roma, en dubbel-lp ‘Sea Rain River (2017) bracht de koers ook op tournee door Nederland. Datzelfde jaar schreven ze ook de soundtrack voor de bekroonde graphic novel Red Rider (Lectrr & Stedho). Na de vorige jaar verschenen Record Store Day 10” EP ‘Mutiny Ballads’ wordt de bemanning nog steeds aangevoerd door de, schijnbaar al eeuwen tegen de wind in bulderende, stem van kapitein Christof Annaert en wordt het nieuwe  full album ‘Mutiny Ballads & Fishguarding Songs’ dat nog meer naar zeewier smaakt, op vinyl en digitaal uitgebracht op 23 oktober. Hun eerste single uit deze plaat, They Drive By Night licht alvast een tikje van de sluier.

Voor het nieuwe album ronselde de band verhalen in en rondom de Antwerpse havencafé’s en serveren hiermee een heerlijk tijdloos album vol verwondering. Speciale gasten mogen op zo’n album uiteraard niet ontbreken. Vanuit de Antwerpse scene dragen Gunter Nagels (Donkey Diesel, Prima Donkey, Pasmans), Gregor Engelen (Antwerp Gipsy Ska Orchestra) en Siemen Van Gught (Fanfaar Fatal) bij aan het album en vanuit Detroit steekt ook percussionist Adam Bradley Schreiber (C.W. Stoneking) een ritmisch handje toe.

De band speelde met vele tientallen shows in Nederland en België een ijzersterke live reputatie bij elkaar wat leidde tot o.m. een fel opgemerkte support-tour met C.W.Stoneking.

Handkerchief bestaat uit:
Christof Annaert (gitaar en zang), Nele Paelinck (viool, accordeon), Simon Beeckaert (contrabas), Tijs Bonner (toetsen, gitaar en zang), Floris De Smet (bassax), Tom De Wilde (drums en percussie) Sebastian Fischer (baritonsax), Reinout Reggers (tenorsax), Lies Vandeburie (trompet, zang)

Bandwebsite: https://www.handkerchiefmusic.com/

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord