Het sluw herwerkte vosje

by Knopskaya

The Cunning Little Vixen werd gecomponeerd in 1923, dus dit is het 100-jarig jubileum, te horen in dit gloednieuwe en unieke kamerarrangement van Bollon. Het Janáček-project van Fabrice Bollon werd ontwikkeld tijdens de COVID-lockdown toen het gebruik van grote orkesten verboden was.

Janáceks vitale, zeer persoonlijke orkestratie inspireerde Bollon in zijn versie om de opera toegankelijker en opener te maken voor een breder publiek. Bollon schreef een versie van The Cunning Little Vixen voor twaalf instrumenten – geen reductie maar een fantasierijke recreatie met nieuwe klankcombinaties, zonder koperblazers. Janáčeks vitale, zeer persoonlijke orkestratie inspireerde Bollon in zijn versie om de opera toegankelijker en opener te maken voor een breder publiek. Hij heeft Šárka ook samengeperst tot een duo en schreef Twelve Lilies for Leoš, een kleurrijk gecomponeerd eerbetoon met herinneringen aan Janáčeks werken. Een knipoog vol levendige fantasie.

Een verfrissende vernieuwende opname in dubbele CD-vorm van het label Naxos onder het motto less is more dus.

The Lily’s project is een muzikaal collectief dat speciaal in het leven werd geroepen om het werk van componist-dirigent Fabrice Bollon uit te voeren in de meest onverwachte en verrassende vormen. Zijn werk omvat – ondanks zijn uitsluitend klassieke opleiding aan o.a. het Mozarteum – vele genres, waarbij het ene naadloos in het andere lijkt over te gaan.

Vernuftig, fris klinkend, een beetje tijdloos zelfs. Ook als eerste kennismaking zeer geschikt vooraleer over te gaan naar het origineel toch wel zwaardere werk. Eveneens een fijne kennismaking met Bollons eigen compositiewerk.

Naxos 8.660526-27 http://www.outhere-music.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord