Jo Carley and The Old Dry Skulls – Live in Lockdown & still Creepy Cool

by Knopskaya

We zagen ze een aantal maanden terug de revue passeren: Jo Carley and The Old Dry Skulls. Hun one of a kind live optredens lieten zo’n indruk na, dat er behalve een fijne cd-verkoop, eveneens heel wat nieuwe boekingen volgden. En toen jawel, het bekende verhaal. De coronacrisis sloeg toe en de groep werd genoodzaakt in hun Londens hoofdkwartier te blijven.

Ze hebben het graag creepy –  uitnodigende ritmes, de stem van Jo die van vertellend naar heksachtig hoog gaat, een griezelverhaal in de tekst begeleid door slagwerk en  bassen die het gevoel geven alsof er ieder moment een vleermuis op je schouder gaat landen. Voodoo van ginds en toen, maar dan hier en nu. Maar dat dood en vleermuizen ooit hun rondtoeren zouden in gevaar brengen, dat hadden ze nooit gedacht. En neen, publiek en groep, we vinden het niet echt fijn.

Maar er is een fantastisch nieuws en dito oplossing, want u kunt Jo & Co uitnodigen in uw Belgisch of Nederlands kot, door de aanschaf van hun lockdown-schijfje, met twee nieuwe nummers in heel huiseigen stijl – jawel, wij hoorden ze al – opgenomen in hun Londens kot. Zombie en Jungle nemen u mee in een verhaal van Voodoo Blues, levende doden, hekserij, rammelende beenderen, ritme en humor. Schrik hebben was nog nooit zo plezant.

Ogen dicht, licht uit, muziek aan. Vervolgens beven en shaken en vervolgens lachen.

Eind dit jaar komen Jo Carley & The Old Dry Skulls weer naar het Europese vasteland. U kunt de agenda alvast  raadplegen en deze CD aanschaffen via hun website: https://www.olddryskulls.com/

Previous review: https://www.cultuurpakt.be/concerten/jo-carley-and-the-old-dry-skulls-droog-zei-u/

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord