Kaiku – Golven om te volgen – Het solodebuut van Elias Devoldere

by Knopskaya

Als drummer is Elias Devoldere geen onbekende op onze podia. Hij tourde doorheen België en over de grenzen heen met bands als Nordmann, Sumi, Hypochristmutreefuzz, John Ghost en Hast. Daarnaast schreef hij soundtracks te maken voor dans en theater. Dit gaf hem de tijd om een eigen instinct te ontwikkelen dat volledig tot uiting komt in zijn soloproject, de EP Kaiku.

We ontdekken een eerlijk album, vol nostalgie uit gewone dingen en vol vrijheid vanuit het eigen denken. Het ongedwongen en zonder veel kabaal opzoeken van de natuurlijkheid van menselijke gevoelens, een te bewandelen pad. Dynamiek zonder haast. Fijne ritmische accenten die flirten met de grenzen van het harmonische, iets wat ons allemaal wel eens figuurlijk overkomt.

Elias Devoldere:

Als uitvoerend muzikant heb ik steeds in bands gespeeld. Bij sommige van die bands schreef ik mee aan de muziek.

 Zingen had ik eigenlijk nog nooit eerder gedaan, toch niet solo. Hoe ik daartoe gekomen ben, kan ik eigenlijk niet zeggen, ik kan er geen moment op plakken. Het was als vertrekken vanuit een groove, en dan gewoon intuïtief een vibe neerzetten. Dat had evengoed met een instrument kunnen gebeuren?

Ik had dus eigenlijk ook geen vast concept. Alles voelde natuurlijk en goed aan. Er is wel veel gegroeid tijdens de lockdown, maar toch is het oudste nummer op de EP al vier jaar oud. Eigenlijk zit er een hele rode draad doorheen het geheel die de laatste vijf jaar van mijn leven overloopt. Het zijn op het eerste gezicht gewone nummers, maar toch vertellen ze alles zonder daarmee groots te willen doen. Mijn leven zoals het is en was. Er moest me gewoon ook heel wat van het hart. Nu dat gebeurd is, kan ik beginnen nadenken over een debuutplaat waar bewust wat meer in mag gestuurd worden.

Het is wel zo dat ik over gezonde ambitie beschik, het is niet omdat iets puur uit jezelf is gegroeid dat dat niet zou mogen. Het werkt net inspirerend voor mezelf en hopelijk ook voor anderen.

Elias’ indrukwekkende debuut EP ‘Kaiku’ verschijnt na de zomer op Unday Records (Nordmann, Dans Dans, Millionaire, Trixie Whitley…) De vijf tracks werden geproduced door Elias zelf en gemixt door Jasper Maekelberg.

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord