Le nouveau Jakobistan est arrivé: extra gerijpt

by Knopskaya

We hadden ze begin dit jaar reeds opgemerkt met hun album Het is nog nooit blijven regenen. Het lijkt wel alsof de titel geschreven was op de tijden die zouden komen. Wel, twee volle manen en nog wat later zijn Kobe Adui en Wouter Reggers terug, met een gelijknamige EP en zelfs twee extra bandleden; Jakoba Van der Linden en Stef Bollaert.

Wat vooral bijblijft aan hun eerste album, is het fijne woordspel in combinaties met zoete, zachte ritmes. Laat het dat zijn wat ze opdreven om tot een optimaal resultaat te komen. Er wordt gespeeld en geëxperimenteerd op deze plaat, wat voor een  sfeervol resultaat zorgt, een mooie opbouwende dynamiek die wordt afgesloten met een zacht nummer. Bezinning met stijl.

Het zijn vooral de extra geluidseffecten die de woorden aan kracht bijzetten, alles wordt “tof”. Fijne extra arrangementen met toetsen en drums maken het allemaal catchy en fris. Het Jakobistan-geluid is gerijpt, zoveel kan men zeggen. Zelfs het populaire I took  pill in Ibiza wordt omgetoverd tot een stijlvolle Nederlandstalige track met spreekwoordelijke stof tot nadenken. Ook een fijn stukje hippe woordkunst van Gert Vanlerberghe geeft extra elan aan het geheel.

Voor ieder wat wils, gefundenes Fressen voor de filosofen, poëten, neerlandici en liefhebbers van een jong geluid. Gerijpt zoals alle andere goede levensmiddelen die we lekker vinden met Kerst.

Onze artiesten staan dan wel niet op het podium momenteel, maar werken achter de schermen naarstig door om u dat warme gevoel van welbehagen te geven. Steun deze nieuwe generatie en schaf u een warme- digitale –  schijf aan: http://www.jakobistan.be– Twee volle manen later

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord