Leán Jarabi: de lekkerste mix tussen Brussel en Havana

by Knopskaya

Een trio muzikanten hoeft niet steeds te bestaan uit drie strijkers en hoeft ook niet steeds kamermuziek te spelen. Hun muzikale roots moeten ook niet overeenstemmen. Zolang ze mekaar aanvoelen en mekaar terugvinden in de muziek die ze willen uitvoeren en beleven, kan er heel wat magie ontstaan. Het beste bewijs hiervan is het Brusselse trio Leán Jarabi.

Ondanks hun diverse achtergronden, delen de drie muzikanten een grote liefde voor wereldmuziek. Naast contrabas, percussie en gitaar gaan ze vocaal voor de extra beleving. Zo geven ze een extra dimensie en warmte aan de composities; hun unieke geluid en visitekaartje. Het is jazzy folk, exact in alle eenvoud.

Het album voelt aan als een wereldreis zonder tussenstop in één of andere steriele luchthaven. Balkanpatronen gaan vlot over in Afrikaanse ritmes. Passioneel Cubaanse klanken gaan vlot over in een Street Beat. Niets is slordig, alles klopt. En toch wordt de luisteraar helemaal meegevoerd, mede door het poëtische kantje. De Moorse liefde was nog nooit zo dichtbij te voelen. En toch, het heeft ook iets Brussels. U kent het wel, het sfeertje wanneer u op een mooie zomeravond door het bruisende centrum wandelt.

Het karakter van het album heeft een grote feel-good factor. Bedenk vijf kaders of situaties waarbinnen je van deze muziek zou kunnen genieten en je vindt ze meteen. Of je nu op het strand ligt, met een lekker glas wijn in de avondzon zit, geniet van een intiem etentje of gewoon lekker wil zingen en bewegen; het kan allemaal.

De zon is in het land. Met dit album in de kast, blijft ze ook schijnen.

Info

Silke Clarysse: klassieke gitaar, stem

Otto Kint: contrabas, stem

Gielis Cautaers: percussie, stem

http://www.lean-music.com

Lean.trio.music@gmail.com

 

 

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord