Ramkot stelt het stijlvol zoals het is

by Knopskaya

Ramkot weet opnieuw te bevestigen dat ramrock energiek, dansbaar en catchy kan zijn. No nonsense, alles wat hen inspireerde doet mee. En vooral, het plaatje klopt. Vanuit hun achtergronden wisten ze de perfecte mix te creëren tussen al wat muzikaal en verbaal in hun hoofden leeft. Alles in balans, een sprankelend eigen product. Hun nieuwe EP, ‘What Exactly Are You Looking For’ luidt naar hun eigen zeggen als een mengeling van verschaald bier, sigaretten en zweet (vooral veel zweet) met knipoogjes naar Millionaire, Soulwax, STAKE en De Staat, die toch helemaal als zichzelf klinkt. Het maakt enkel maar nieuwsgieriger naar hun release-concerten op 1 en 2 december in de Vooruit te Gent. Die zouden trouwens  uitverkocht zijn, u krijgt een herkansing in het Leuvense Depot. Snel naar de socials dus om te checken welke plaatsen in België en Nederland die tijdens hun nakende tournee zullen volgen.

Hun eerste EP wist zich te kronen tot ‘winnaar van De Nieuwe Lichting 2021 van Studio Brussel’.

Tim en Tom Leyman, Hannes Cuyvers aka Ramkot:

Wat we vooral proberen te doen is toegankelijke muziek maken, waarbij de vocals zeer belangrijk zijn, harde gitaren en harde bassen. We houden ervan om het evenwicht binnen de groep te respecteren, daarom zorgen we ook dat we de lead vocals eerlijk verdelen over en onder de nummers. Evenwicht is superbelangrijk, we staan erop dat ieder van ons evenveel doet zonder daarom als maniakken te gaan meten. Alles wordt gewoon met drie uitgewerkt en dat gaat altijd heel erg spontaan. Gezonde concurrentie waarbij ideeën tegen mekaar worden afgewogen en eventueel worden samengebracht zorgen voor een natuurlijke flow, een gezonde dynamiek binnen de groep en brengt wat ons betreft ijzersterke nummers op.

De mix van stijlen komt door onze verschillende invloeden, de ene meer poppy, de andere meer rock. Tim gaat meer richting Black Sabbath denken, vandaar ook de harde gitaarpassages, Hannes denkt meer in poptermen. Het past wonderwel in mekaar als een eigen geluid, de muziek spreekt voor zich zonder dat daar zware uitleg bij te pas moet komen. Ook het artwork sluit aan bij deze gedachte.

Of corona er voor iets tussen zit? Sja, dat is wat vanzelfsprekend he. Het is natuurlijk zo dat je sneller een nieuw product afwerkt wanneer je meer tijd krijgt, maar dat hoeft wat ons betreft geen deel van het verhaal te zijn. We vinden het fijn dat iedereen zijn eigen verhaal bij onze muziek kan denken. Er zijn altijd wel dingen die invloed hebben op productieprocessen.

Ramrock, quoi, courtesy of Ramkot. Want moeilijker moet een mens dat niet maken.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord